Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: ”Anette Sätherberg är ej entledigad från FSAB”

Publicerad:

Den 13 augusti meddelades i FBs nätbilaga, att socialdemokraterna valt att entlediga Anette Sätherberg (S) från hennes plats i styrelsen för Sunne Fastighets AB (FSAB). Socialdemokraterna kan dock inte avsätta Sätherberg från styrelseuppdraget. Det kan endast en majoritet i Sunnes kommunfullmäktige. Men så har ej skett.

Däremot försökte S tillsammans med C vid ett extra kommunstyrelsemöte den 30 juni, få kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige, att pröva förtroendet för styrelseledamöterna i FSAB, det vill säga avsätta de tre kvarvarande ledamöterna Bo Eråker (M), Henrik Lagerlöf (HS) och Anette Sätherberg (S). Men det hela slutade med, att kommunstyrelsen enhälligt beslöt föreslå kommunfullmäktige, att på grund av två begångna formaliafel rikta kritik mot dessa styrelseledamöter.

Vid kommunfullmäktiges extra möte den 9 augusti beslöts enhälligt, att rikta kritik mot ledamöterna för formaliafelen. Lagerlöf och Sätherberg, som sitter i kommunfullmäktige, ställde sig bakom denna kritik. Därmed borde ärendet vara avslutat.

Men Linda Johansson (S) begärde vid mötet likväl, att på dagordningen få upp frågan om entledigande av partikamraten Sätherberg. Men frågan blev aldrig föremål för omröstningen, eftersom den ej fanns med på dagordningen och endast kunde avhandlas, om samtliga fullmäktigeledamöter accepterade en tillkommande fråga, vilket de inte gjorde.

Med andra ord är Sätherberg ej entledigad från styrelseuppdraget i FSAB. Frågan lär ånyo komma upp vid kommande kommunfullmäktige den 6 september. Hela Sunne förutsätter, att Socialdemokraterna därvid redovisar grunderna för ett entledigande. Vår uppfattning är, att Sätherberg tillsammans med Eråker och Lagerlöf gjort ovärderliga insatser för FSAB.

Björn Gillberg

Hela Sunne

Artikeltaggar

Anette SätherbergBjörn GillbergInsändareSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.