Insändarsvar: Jag har ett otroligt stort engagemang och hjärta för Sunne

Insändare
PUBLICERAD:
"Om du är bekymrad över min kompetens så är du välkommen att ta kontakt så kan jag berätta om min bakgrund, utbildning och erfarenheter.” skriver Kristina Lundberg.
Foto: Lisa Olaison
Svar på ”Bekymrad kommuninvånare” från Kristina Lundberg.

Hej Bekymrad kommuninvånare.

Jag är förtroendevald på precis samma sätt som alla som sitter i kommunstyrelsen. Det finns inget krav på att ha en plats i fullmäktige eller att ha tidigare politisk erfarenhet för att sitta i kommunstyrelsen. Jag kände mig trygg när jag tackade ja eftersom jag hade tio års erfarenhet som tjänsteperson på kommunen. Och jag hade, och har, ett otroligt stort engagemang och hjärta för Sunne.

Uppdraget som kommunstyrelsens ordförande är också att representera kommunen i olika sammanhang. Därför uppskattar jag när kommuninvånare kommer direkt till mig med åsikter, frågor och funderingar. Jag vill att så många som möjligt ska kunna nå mig, lämna synpunkter och känna sig så trygga i att jag representerar Sunne så bra som möjligt.

Om du är bekymrad över min kompetens så är du välkommen att ta kontakt så kan jag berätta om min bakgrund, utbildning och erfarenheter.

Verksamheter och bolag ska kunna redovisa att de har kontroll över sin ekonomi och vad de använder skattepengarna till. Det betyder inte att jag som kommunstyrelsens ordförande kräver eller har kontroll över all verksamhet. Den sköter varje tillsatt chef med de ekonomiska ramar som finns. Däremot är det vår uppgift att följa upp det arbete som görs för att säkerställa att våra gemensamma skattemedel används enligt den budget som beslutats politiskt.

Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.