Hoppa till huvudinnehållet

Fredricson vinnare i London

Publicerad:
Peder Fredricson och Catch me not S. Arkivbild.
Peder Fredricson och Catch me not S. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Peder Fredricson är återigen en vinnare. Svensken och hans häst Catch Me Not tog hem segern i GCT-tävlingen i centrala London.

Den som trodde att Peder Fredricson använt all sin energi i OS, fick tänka om efter dagens individuella tävling på Global Champions Tour i London.

Fredricson och hästen Catch Me Not red felfritt och inom tidsgränsen med god marginal och kvalificerade sig, tillsammans med fem andra ekipage, för omhoppningen.

Även den omåttligt populäre hemmafavoriten, 66-årige John Whitaker, tog sig vidare till omhoppning på hästen Unick du Francport.

Fredricson, som startade näst sist, var felfri även i omhoppningen, och med en ryttare kvar var han också snabbast. Och för den extra spänningens skull var det just Whitaker som red sist.

Publiken gick från absolut tystnad till öronbedövande jubel vid varje passage. Men väl i mål var det Peder Fredricson som fick jubla mest. Whitaker var även han felfri, men 14 hundradelar långsammare än Sveriges OS-guldmedaljör.

– Det känns fantastisk, jag är jättenöjd med dagen, säger Fredricson i Eurosports sändning.

Men han var inte säker på att det skulle räcka hela vägen till seger.

– När du har Whitaker bakom dig tror du aldrig att du gjort nog, det var väldigt tajt, berättar han.

Fredricson leder nu sammandraget efter två segrar, tio poäng före australiska Edwina Tops Alexander.

Linnéa Engholm/TT

Artikeltaggar

HästsportLondonPeder FredricsonSport

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.