Sång och poesi inledde Kulturveckan

Litteratur
PUBLICERAD:
Tuula Dajén, Hedda Krausz Sjögren, Bengt Berg, Ida Eckerwall och Maria Carlsson medverkade alla vid invigningen av Kulturveckan i Sunne.
Nu är Kulturveckan i Sunne igång. Under söndagen var det invigning med sång och poesi.

Sunnetjejen Ida Eckerwall har idag opera och operett som sitt yrke. Hon sjöng när Kulturveckan invigdes, ackompanjerad av Maria Carlsson.

Tuula Dajén, ordförande i Stiftelsen som arrangerar veckan, uttryckte glädje över att få till en kulturvecka i år med möten med publik och presenterade programmet.

Hedda Krausz Sjögren, kansliråd på kulturdepartementet, höll ett tal och gjorde kopplingar mellan Sydafrika och Fryksdalen.

Bengt Berg läste dikter om bland annat den värmländska skogen, innan invigningen avslutades med Värmlandsvisan.

På programmet under veckan står bland annat en konsert med Lill Lindfors på fredag kväll, ett författarsamtal med Lars Andersson på tisdagen och utdelning av Selma Lagerlöfs Litteraturpris för 2020 och 2021 till helgen.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.