Hoppa till huvudinnehållet

Flera covidfall på äldreboende i Sunne - trots vaccin

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Flera bekräftade covidfall på särskilda äldreboendet Salla i centrala Sunne.
Flera bekräftade covidfall på särskilda äldreboendet Salla i centrala Sunne. Foto: Bengt Krönström

Det är bekräftad coronasmitta på det särskilda äldreboendet Salla. Både personal och kunder har testats positivt - trots att alla är fullvaccinerade.

– Så klart oroväckande, det visar att vaccinet inte ger ett hundraprocentigt skydd, säger Frida Vasiliou, socialt ansvarig samordnare i Sunne kommun.

Smittan konstaterades i början av veckan.

– Vi har bekräftad covid i verksamheten på vård och omsorg, både bland personal och kunder. Åtgärder vidtogs direkt för att minska spridningen och vi har tät kontakt med Smittskydd Värmland, säger Frida Vasiliou.

Detta trots att alla är fullvaccinerade.

– Det är så klart oroväckande, men det är ett lurigt virus och det här visar att vaccin inte ger ett hundraprocentigt skydd. Det känns ändå skönt att alla är vaccinerade för då blir det inte lika allvarligt.

Efter en längre tid utan några covidfall kom detta överraskande.

– Det känns förbaskat tråkigt. Vi har varit förskonade i Sunne överlag, inte haft mycket smitta. Personalen har gjort ett fantastiskt jobb och följt rutiner. Men nu under semestern är det mer rörelse i samhället och flera känner inte ens av några symptom, så det kan uppstå.

Hon hoppas att det här kan bli en väckarklocka.

– Vi verkar ha hållit smittan i schack, den har inte spridits än så länge. Men det är viktigt att vi alla hjälps åt i allmänheten och påminner varandra i vardagen om att vara försiktiga, säger Frida Vasiliou.

Artikeltaggar

CoronavirusetSunneSunne kommunVård och omsorg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.