Hoppa till huvudinnehållet

Mästare korad på KlubbElva: ”Vi pushar varandra”

Publicerad:
I lördags utsågs ”Klubbmästaren” på gymmet Klubbelva. Det tävlades i sju stycken fysiskt krävande grenar. Foto: Olivia Larsson

På gymmet KlubbElva anordnades en crossfit-inspirerad tävling under lördagen. De tävlande mätte sin fysik i sju olika moment som varierade mellan allt från löpning till styrka.

– Även om det är en tävling så pushar vi varandra - för vi vill att alla ska prestera sitt bästa, säger deltagaren Natalie Nilsson.

Det är Erik Nyström, en av instruktörerna på KlubbElva, som anordnat tävlingen. Första grenen var löpning och sedan följde ett mer tekniskt tävlingsmoment där de använde sig av hopprep. Flera olika styrkemoment stod också på schemat.

– De tävlande visste om vilka de första grenarna var, men inte de sista. När jag berättade vad det sista momentet var så tappade de nästan hakan. Det blev en krävande gren när vi använde oss av flera olika gymmaskiner, bland annat en roddmaskin, säger Erik Nyström.

Vinnare korades

Totalt var det 16 deltagare varav nio män och sju kvinnor som alla tävlade mot varandra. Vinnaren av ett tävlingsmoment fick 16 poäng och den som kom på sista plats fick 1 poäng, där i mellan delades poängen ut efter placering.

Den som slutligen samlat ihop flest poäng och korades till klubbmästare var Johan Wendelstam. På andra plats kom Anna-Carin Högquist och på tredjeplats Denis Vickberg.

– Det här är en träningsform som passar mig väldigt bra. Jag tycker om att det är så varierat och att man får använda hela kroppen och träna både styrka, rörlighet och uthållighet, säger Anna-Carin.

Alla deltagare bor i Sunne och de flesta av de tävlande tränar tillsammans.

– Det finns väldigt fina möjligheter att träna crossfit med de lokalerna som finns här. Sen är det extra kul för att det är ett sånt stort spann av människor som tränar crossfit här, allt från någon som precis fyllt 20 till 60+. Att träna med de andra gör det hela så mycket roligare, säger Johan Wendelström.

Det blir mycket tid som spenderas på gymmet.

– Jag är nöjd om jag hinner till gymmet 3-4 gånger i veckan. Det blir svårt att pussla ihop allt med jobb och barn. Men min sambo håller också på med crossfit så det finns en förståelse, säger Anna-Carin Högquist.

 • Vinnare av tävlingen blev Johan Wendelstam, på andra plats kom Anna-Carin och på tredjeplats Denis Vickberg tredjeplatsen.
  Vinnare av tävlingen blev Johan Wendelstam, på andra plats kom Anna-Carin och på tredjeplats Denis Vickberg tredjeplatsen. Foto: privat
 • En av grenarna som det tävlades i var ”burpees”, då ska man gå från liggandes på magen till ett hopp. De deltagarna skulle göra ett visst antal och snabbast vann tävlingen.
  En av grenarna som det tävlades i var ”burpees”, då ska man gå från liggandes på magen till ett hopp. De deltagarna skulle göra ett visst antal och snabbast vann tävlingen… Foto: Olivia Larsson
 • Tävlingen inleddes med en löptävling.
  Tävlingen inleddes med en löptävling. Foto: Olivia Larsson
 • Här skulle de tävlande så många gånger som möjligt gå från rakt hängandes till att nudda tårna i stången.
  Här skulle de tävlande så många gånger som möjligt gå från rakt hängandes till att nudda tårna i stången. Foto: Olivia Larsson
 • Hopprep användes i en av grenarna, då skulle de tävlande hoppa ett hopp samtidigt som repet skulle hinna gå två varv under deras fötter.
  Hopprep användes i en av grenarna, då skulle de tävlande hoppa ett hopp samtidigt som repet skulle hinna gå två varv under deras fötter. Foto: Olivia Larsson
 • Här användes vikter i en av grenarna.
  Här användes vikter i en av grenarna. Foto: Olivia Larsson

Gemenskap

Två andra tävlande som väljer att lyfta fram gemenskapen är Sara Nilsson och Natalie Nilsson.

– Nu när det är en tävling så fokuserar man självklart på sin egen prestation och vill få ut det bästa man har. Samtidigt vill man också att alla ska få ut sitt bästa och jag blir lycklig när någon klarar det jag vet att de kämpat med på gymmet, säger Natalie Nilsson.

– Precis, eftersom att vi tränat tillsammans så vet man om varandras styrkor och svagheter. Så man blir glad för de andras skull när de lyckas, säger Sara Nilsson.

Hur ofta tränar du?

– Det blir nog sex dagar i veckan. Jag tränar helt enkelt när jag kan och då går jag både på pass och tränar ensam, säger Natalie Nilsson.

Hederspris

Efter tävlingen delades det ut ett hederspris. Då fick de tävlande själva rösta på vem som de tyckte förtjänade det.

– Tobias Mastling knep det priset, han fick nästan alla röster så det var ju riktigt välförtjänt. Han fokuserar egentligen mer på fria vikter än crossfit, så det var flera moment som han inte gjort så mycket innan. Men han pressade sig ändå extremt mycket, säger tävlingsledaren, Erik Nyström.

Artikeltaggar

CrossfitKlubbElvaSportSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.