Hoppa till huvudinnehållet

Förbipasserande stoppade hotfull snattare

Publicerad:
Den unge mannen försökte stjäla köttvaror från butiken men blev stoppad av en förbipasserande som gjorde ett rådigt ingripande. (Arkivbild)
Den unge mannen försökte stjäla köttvaror från butiken men blev stoppad av en förbipasserande som gjorde ett rådigt ingripande. (Arkivbild) Foto: Rune Johansson

Det var en förbipasserande som stoppade snattaren som stal köttvaror i en matbutik i Sunne på tisdagen.

Snattaren kom undan men tappade stöldgodset i tumultet.

Som NWT skrev i går ertappades en ung man med att stjäla korv, fläsk och biff i en matbutik i Sunne.

Stal korv och biff – knuffade butikspersonal

En anställd vid livsmedelsbutiken la märke till att en kund stoppade köttvaror under tröjan i butiken. När kunden hade passerat sista betalmöjligheten utan att betala ingrep den anställde. När den anställde konfronterade snattaren blev denne våldsam och knuffade undan den anställde.

Snattaren sprang ut ur butiken men där tog det stopp. En förbipasserande hindrade mannens flykt – dock utan att kunna hålla fast honom.

I tumultet tappade snattaren sina köttvaror. Snattaren uttalade flera hotelser mot både personen som stoppade honom och den anställde, och sprang därifrån.

Snattaren, som är igenkänd och identifierad, är nu polisanmäld och misstänkt för både olaga hot och stöld.

Artikeltaggar

Brott & blåljusOlaga hotRinga stöldStölderSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.