Hoppa till huvudinnehållet

Lista: Här är länets farligaste vägar

Publicerad:
Reporter Jonas Solberger
Jonas Solberger
jonas.solberger@nwt.se
E18 var den länsväg där flest trafikolyckor inträffade under 2020.
E18 var den länsväg där flest trafikolyckor inträffade under 2020. Foto: Christer Wik

Mer än 500 trafikolyckor där någon person skadades inträffade i Värmlands län under 2020 - 12 av dem med dödlig utgång. Drivmedelsbolaget Preem har tillsammans med Transportstyrelsen listat länets farligaste vägar.

Enligt siffror från Transportstyrelsen som Preem har tagit fram inträffade 548 trafikolyckor med personskador i Värmlands län under 2020. 12 av dessa olyckor slutade med att någon fick sätta livet till.

Transportstyrelsen ser hastigheten som den främsta faktorn som påverkar utgången av trafikolyckor och enligt myndigheten skulle 15 liv per år kunna sparas om medelhastigheten sänktes med så lite som 1 km/h.

– Resultaten är nedslående. Sänkt fart räddar inte bara liv, det är också ett enkelt och effektivt sätt för att minska utsläppen, säger Malin Hallin, chef säkerhet, hälsa & miljö på Preem, i ett pressmeddelande.

På dessa vägar skedde flest olyckor under 2020

1. E18

2. E45

3. Riksväg 26

4. Riksväg 61

5. E16

Källa: Transportstyrelsen

Artikeltaggar

Brott & blåljusMiljöPreemResorTrafikolyckorTransportTransportstyrelsenVärmlands län

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.