Hoppa till huvudinnehållet

De laddar för Sommarkul

Publicerad:
Engagerade i Sommarkul. Från vänster Nellie Nordqvist (ledare), Cissi Neuman (Svenska kyrkan), Abdulrahman Ataya (hjälpledare), Jörgen Nordmark (RF SISU Värmland), Kanyanat Sanyai (hjälpledare), Peter Lindgren (Fryksdalens Sparbank), Anna Skol (ledare), Henrik Rundqvist (Sunne kommun).
Engagerade i Sommarkul. Från vänster Nellie Nordqvist (ledare), Cissi Neuman (Svenska kyrkan), Abdulrahman Ataya (hjälpledare), Jörgen Nordmark (RF SISU Värmland), Kanyanat Sanyai (hjälpledare), Peter Lindgren (Fryksdalens Sparbank), Anna Skol (ledare), Henrik Rundqvist (Sunne kommun).

Sommarkul arrangerar fritidsaktiviteter för barn i åldrarna 6-12 år i Sunne och kyrkbyarna. Efter förra årets uppskattade premiär är det dags igen i sommar - förhoppningsvis.

Det är Fryksdalens sparbank som arrangerar Sommarkul tillsammans med Sunne kommun, Fritidsbanken, Svenska kyrkan, RF SISU Värmland och de lokala idrottsföreningarna. Under tisdagen samlades representanter från arrangörerna och ledarna för årets upplaga. I sommar är det Anna Skol och Nellie Nordqvist som är ledare och de får hjälp av feriearbetande yngre ungdomar.

Det mesta är klart inför sommaren, det enda som kan sätta stopp för planerna är om smittspridningen i Värmland fortsätter vara hög. Då kan de regionala restriktionerna göra att Sommarkul tvingas pausa de första veckorna.

– Just nu planerar vi för att genomföra Sommarkul. Vi har rutin från förra året, då vi kunde genomföra satsningen på ett smittsäkert sätt. Vi har stora ytor att röra oss på och kan dela in barnen i mindre grupper om det skulle behövas, säger initiativtagaren Peter Lindgren.

Artikeltaggar

Fryksdalens sparbankNyheterPeter LindgrenSommarkulSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.