Insändare: Första sandlasset på plats

Insändare
PUBLICERAD:
Första sandlasset har tippats vid klipporna på Kolsnäs, konstaterar Skattebetalare med kamera. Kan sandstranden måhända vara klar till midsommar?
Foto: Privat
Äntligen händer det något positivt ute vid klipporna på Kolsnäsudden!

Det var i mitten på mars som jag i en insändare i FB med rubriken: Hög tid att fylla på med sand, berättade om hur välskött badplatsen var när folkparksföreningen höll i rodret, men hur underhållet blivit eftersatt med Sunne kommun som ägare.

Fritidschefen Henrik Rundqvist svarade på min insändare veckan efter med rubriken: Vi ska fylla på med sand. Och jag citerar honom ”Vi planerar att fylla på med sand under våren, eftersom det behövs, som du mycket riktigt påpekar”. Henrik avslutade sitt svar med att säga: ”Välkommen till Kolsnäs – till dig och alla andra som vill känna sand mellan tårna”.

Och nu, veckan före midsommarafton, är det första sandlasset tippat på plats. Jag gör vågen, men det behöver köras dit fler för att fylla upp alla ytorna runt klipporna, så att så många badande som möjligt får plats, samtidigt som man kan hålla avstånd till varandra i dessa Corona-tider. Men kom ihåg, det är resultatet när all sand ligger på plats som räknas.

Och tappa nu inte fokus på Kolsnäs, utan låt den här positiva åtgärden smitta av sig på andra behov. Slyet och gräset som nyligen slagits behöver krattas upp. Det är ju Sunnes ansikte utåt. Den asfalterade strandpromenaden behöver underhållas, så att även rullstolar lätt kan ta sig fram. Lättare är det att kratta bort alla tallkottar som fallit ner och att plocka skräp vid grillplatsen eller som slängts utmed gångvägen.

Stora träd har också blåst ner och delvis fallit ut i Fryken på östra sidan. De har legat länge där och behöver komma bort.

Och nu gläds vi åt att första steget till något bättre tagits ute på Kolsnäs!

Skattebetalare med kamera

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.