Insändarsvar: Alla våra fotbollsföreningar har egna anläggningar

Insändare
PUBLICERAD:
”Våra fotbollsföreningar har egna anläggningar och har samma möjlighet att söka anläggningsbidrag från kommunen; 17 000 kronor/år. Det är lika för alla fotbollsföreningar”, skriver Sunnes fritidschef Henrik Rundqvist.
Foto: Dan Enwall
Svar till insändarskribenten Ideell gräsklippare.

Våra fotbollsföreningar har egna anläggningar och har samma möjlighet att söka anläggningsbidrag från kommunen; 17 000 kronor/år. Det är lika för alla fotbollsföreningar.

Föreningsbidragen är politiskt beslutna enligt ”Riktlinjer för kommunalt ekonomiskt stöd till föreningar och organisationer”, vilket ger en jämlik och rättvis fördelning av de medel som är budgeterade som föreningsbidrag.

I kommunens idrottshallar är det nolltaxa för våra föreningar om det inte föregås av ett avtal. Detsamma gäller våra två planer vid Fryxellska IP, där den ena är konstgräs vilken alla kommunens föreningar nyttjar hela våren, tills föreningarnas egna anläggningar är spelbara.

De två största föreningarna, som har de absolut största ungdomsverksamheterna av våra fotbollsföreningar i Sunne, är Mallbackens IF Sunne och IFK Sunne. Varken Strandvallen eller Kolsvik.

har plats för respektive ungdomsverksamhet. Mallbacken använder Fryxellska IP och IFK Sunnes ungdomar tränar på Kolsnäs grönområde. Under sommaren samsas även några andra lag med Mallbacken vid Fryxellska IP och på Kolsnäs samsas utställningar av olika karaktär med fotbollen under sommaren.

Eftersom det är tunt med ungdomsfotbollen i många föreningar så är många spelare i respektive seniorlag sprungna från IFK Sunnes ungdomsfotboll. De är en viktig ”plantskola” som kan hjälpa till att förse våra övriga klubbar med spelare.

Jag vill passa på att tacka alla ideellt arbetande människor som lägger ner ett enormt stort antal timmar och engagemang i era föreningar. Utan er så skulle vi inte ha ett så här levande och starkt föreningsliv! Det visade ni med stort eftertryck på Framåtmarschen den 29/5 där drygt 40 lokala idrotts- och kulturfö̈reningar genomförde ett coronasä̈kert event i Sunne med omnejd. Ni gör verkligen skillnad!

Henrik Rundqvist, fritidschef

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.