Insändare: Kutymen förändras

Insändare
PUBLICERAD:
”Jag kan förstå att ungdomarna i långsamtgående fordon och nattfestarna i dom större fordonen att dom spelar sin musik med sin volym och inte bryr sig med alla sina ljud”, skriver sign. Reflektionen. Genrebild.
Jag rycker det saknas respekt med att visa hänsyn i tätbebyggt område. Och inte bara köra sitt race med ljudmaskiner som motorsågar eller röjsågar. Det kan vara på olämpliga tider speciellt helger.

Vissa är totalt hänsynslösa. Förr var det okej för dessa med tider mellan kl 10 -18 lördagar som gällde som oskrivet. Då kommunen inte ska behöva skriva allt. Söndagar bara för måsten.

Alla behöver ju inte ha robotar, det finns ju andra lösningar Det är ju ingen som tänker på vad andra samt våra ungdomar får utstå med.

Det är kanske så att vissa blir störda som studerande och vissa kanske även arbetar skift och har helgen som återhämtningstid och umgås i och runt bilarnas kultur.

Så jag kan förstå att ungdomarna i långsamtgående fordon och nattfestarna i dom större fordonen att dom spelar sin musik med sin volym och inte bryr sig med alla sina ljud. Moral och etik, gott, ont eller rätt eller fel

Hur ska då ungdomar tyda dessa signaler och ta efter på rätt sätt? Då inte ens vuxna beter sig som vuxna i dagens samhälle. Tänker på presidenter, politiker och andra ledare.

Skolorna kanske inte hinner och förklara alla galna utspel som dessa gör.

Och om inte mor och far inte kan eller hinner förklara vad som är rätt och fel, hur blir då deras uppfattning av världen och det lokala. Jo, på sätt de umgås bland bilkulturen. Övriga inne/uteställen för ungdomar/juniorer kryllar det ju inte av här i Sunne. Men nu när Icas nuvarande lokaler antagligen blir tomma finns säkert idéer.

Men allt hänger ju inte på kommunen. Men vissa saker kräver information. Exempelvis: Då nu torget försvinner successivt då till en början far de runt på olika platser med nedskräpning med mera till följd.

Då tror jag att en dialog mellan kommunen och kanske representanten för lokala motorklubben ska till. Annars blir det ju att sätta staket överallt som inte är en lösning.

Om vart dom ska hänvisas till? Jo, kanske till likvärdig yta med mera soptunnor och avspolbara ytor för en samlad plats. Det ger sig nog själv eller redan har gjort. Blir ju lättare att ha koll.

För man vill umgås då det är helt klart mobila enheter för möten framförallt regionala som börjar, då nu ihop med förändringar i restriktionerna. Den här kulturen för det är den yngres kultur är lite svårare att bemästra utrota och styra än den som är mer statisk.

Än att bara ställa ut mer oförstående statyer i allmänna parker för att tillgodose den andra kulturen håller inte på lång sikt. Här måste en balans finnas (vi kunde ju gått på Muminvärldens marknadsföringsteam) även i denna sagolika kommun. Vi är ju sociala i grunden

Reflektionen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.