Insändare: Beklagar otydligheten kring Kolsnäs

Insändare
PUBLICERAD:
”Det visar sig att en försäljning av Kolsnäs motionscenter skulle bli en alltför komplex historia att genomföra i nuläget”, svarar Sunnes fritidschef Henrik Rundqvist IFK Sunne.
Foto: Dan Enwall
Svar till artikeln om IFK Sunne och Kolsnäs motionscenter

Hej IFK Sunne, beklagar att jag varit otydlig i dialogen med er kring Kolsnäs motionscenter. I den artikel i Fryksdalsbygden ni refererar till, där en framtida försäljning togs upp, var det min personliga uppfattning jag gav uttryck för när jag svarade på reporterns frågor.

Oavsett föreningstillhörighet tycker många att fastigheten på Kolsnäs har en viktig strategisk placering. Det visar sig att en försäljning skulle bli en alltför komplex historia att genomföra i nuläget.

IFK Sunne visade tidigt intresse för Kolsnäs motionscenter med stora planer för hur föreningens arbete skulle bedrivas om hela verksamheten flyttas till området. Planerna är intressanta, så välkommen att lämna in en formell intresseanmälan så att vi kan fortsätta dialogen. Möjlighet att lämna intresseanmälan finns fram till 9 juni: läs mer på sunne.se/motionscenter

Sunne kommun kan låta blivande hyresgäst kallhyra och själva sköta driften. Detta har bedömts vara den mest relevanta lösningen så att hyresgästen själv ska kunna påverka en hel del av driftkostnaderna. Dessa siffror har presenterats till dem som i dagsläget lämnat in intresseanmälan.

Att det här tagit längre tid än beräknat är bara att beklaga.

Sunne kommun värnar om ungdomsfotbollen! Grönytorna nere på Kolsnäs kommer fortfarande att klippas och kritas genom kommunens försorg. Det gör vi enkom för IFK Sunnes ungdomsverksamhet. Vi har ytterligare två stycken 11-mannaplaner, som även är kritade för 9-manna och 7-manna-spel, vid Fryxellska-området. Där finns gott om tider nu, när många föreningar flyttat till sina egna anläggningar. Schema med tider finns på www.sunne.se/hallschema

Om det skulle bli brist på omklädningsrum vid Kolsnäs motionscenter så finns det ytterligare 18 omklädningsrum med dusch i våra skolor inom Sunne tätort. I dessa är det nolltaxa för alla kommunens föreningar. Dessa omklädningsrum bör även täcka in behovet när IFK Sunne arrangerar Sommarland cup igen, vilket vi alla fotbollsälskare ser fram emot.

Henrik Rundqvist, fritidschef Sunne kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.