Insändare: Parkeringsdebaclet på Kvarngatan

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Förslaget som ger 64 parkeringplatser på tomten där Hasses handelsträdgård och Betelkyrkan tidigare låg.
Kommunstyrelsens ordförande och 1:e vice ordförande berättar att kommunen gör mycket för att Sunne centrum ska vara tryggt och trevligt. Intresset för huvudproblemet - 100 borttagna parkeringsplatser längs Kvarngatan - är de däremot inte så intresserade av att prata om.

Infrastrukturfrågor i Sunne kommun följer samhällsplaneringsmodeller som är anpassade till storstäder. Mantrat där är: Inga parkeringsplatser i centrumkärnan.

Möjligen kan det finnas i ytterkanterna av centrum. Detta är samma modell som har gjort att andra städer fullständigt förlorat kampen mot köpcenter som erbjuder många parkeringsplatser och inga lapplisor. Nu gör Sunne samma misstag.

När näringen tidigt påtalade detta med att göra 64 parkeringar på Hasses handelsträdgård så var ju detta den stora chansen för politiker och tjänstemän att revanschera sig efter alla experiment med Kvarngatan.

Kommunen var ju samtidigt i startgroparna med en övergripande översiktsplan. Nej, då valde tjänstemän mycket hastigt att till kommunstyrelsen enbart föreslå ett grönområde innan man hade tagit tag i den fördjupande översiktsplanen.

Kan vi få ett svar på frågan varför inte gamla Hasses handelsträdgård skulle ingå i den fördjupande översiktsplanen?

Vi har på ett antal möten framfört våra synpunkter tydligt och klart när det gäller Kvarngatan. Ett resultat av detta är att det har blivit fyra timmars parkering vid polisstationen.

Vi vill att kommunstyrelsen släpper på prestigen och stoltheten och river upp nuvarande beslut om gamla Hasses Handelsträdgård och gör 64 parkeringsplatser tillsammans med grönområde.

På detta sätt skulle kommunledningen ge Kvarngatan något tillbaka efter alla parkeringsplatser som har försvunnit och verkligen bidra till att Sunne centrum blir mer levande och attraktivt.

Sunne Camping och Sommarland - Reine Flodin, Blombutiken - Anette Berg, FryksdalsDesign - Helena Norder, Intersport - Ola Lander, Smartcare - Daniel Westlund, Sunne Bazaren - Pär Vestlund, Tärnemarks Ur & Guld - Per Persson, Lilla Garnverkstan - Anna-Lena Olsson, Elon Ljud - Linda Skoglund Nilsson, Glasögonhuset - Curt Svensson, Garderob - Lena Schullström, Shangri-La - Ylva Stiernelöf, Direkten Sunne - Lars-Erik Hedlund, Inka Musik - Jonas Persson, Nya Skoshoppen - Camilla Nilsson, Hårstudion Majsa - Majsa Ileborg, Restaurang Slottet - Patrik Olovsson, Frambo - Lars Nilsson, IR konsult - Lars Ramström, Ramströms Tryckeri - Johan Ramström, Lindarnas - Rickard Lindqvist, RSI Förvaltnings AB - Rolf Rockedahl, Cityfastigheter - Anders Magnusson, Anderssons frisersalong - Rolf Andersson, Din Frisör - Emelie Eriksson, Katarinas Guldsmedja - Katarina Herbertsson, Klippnytt - Elisabeth Carlgren & Orskhaug, Salong Carisma - Hanna Broman & Eva Odd, Salong Ekeby - Linda Persson, Nya Hembageriet - Victoria Langfoss, Klo & Klös - Carina Swensån, Fryken Fastigheter - Tomas Engberg, Broby Invest - Olle Ramström och Baker Tilly Fryken AB - Stefan Backman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.