Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Låt IFK Sunne ta över Kolsnäs motionscenter

Publicerad:
Partiet Hela Sunne vill att kommunen säljer Kolsnäs motionscenter till IFK Sunne i stället för att hyra ut anläggningen.
Partiet Hela Sunne vill att kommunen säljer Kolsnäs motionscenter till IFK Sunne i stället för att hyra ut anläggningen. Foto: Bengt Krönström

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att Kolsnäs motionscenter är stängt sedan nyår är den direkta följden av den politiska majoritetens (C+S) beslutade driftbudget för 2021. I den budgeten gavs inget utrymme för en lönebidragsanställd tjänst vid centret. Det har sedan fallit på förvaltningen att hitta en köpare eller någon som vill hyra anläggningen. Något politiskt beslut om att sälja eller hyra ut anläggningen, som har ett bokfört värde av 205 253 kr, har inte tagits.

Av FB:s artikel den 25 maj framgår, att IFK Sunne under våren förhandlat med kommunen om att köpa anläggningen för 500 000 kr. Detta är en nyhet för oss i Hela Sunne och sannolikt för den övriga politiska oppositionen. Vi tillstyrker försäljning till klubben och förvånas över att förvaltningen beslutat att hyra ut anläggningen. Vi har begärt att få upp ärendet vid kommande kommunstyrelse, vilket också blir fallet.

Björn O. Gillberg, Hela Sunne

Artikeltaggar

Björn GillbergHela SunneInsändareKolsnäs motionscentrumSunneSunne kommun