Hoppa till huvudinnehållet

Ja till skate-platta i centrala Sunne

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Allmänna utskottet i Sunne säger ja till att skateföreningen får husera på betongplattan där Hasses handelsträdgård låg.
Allmänna utskottet i Sunne säger ja till att skateföreningen får husera på betongplattan där Hasses handelsträdgård låg. Foto: Charlie Neibergall

Allmänna utskottet säger ja till medborgarförslaget om en plats för skateaktiviteter i centrala Sunne.

– Vi har haft en diskussion med förslagsställaren om det skulle fungera med den befintliga betongplattan där Hasses handelsträdgård låg, säger utskottsordföranden Linda Johansson (S).

Ett medborgarförslag inkom för en tid sedan om att Sunne kommun upplåter en tom lokal med betonggolv eller anlägger en betongyta i Sunne för att främja skate-aktiviteter. Förslagsställaren erbjuder sig att bygga träramper och ställa ut dem på en sådan yta. Ursprungligen föreslog man en yta på Mejeriängen.

Nu förordar alltså allmänna utskottet betongplattan under rivna Hasses handelsträdgård på området där nu en park planeras. Och att plattan upplåts tidsbegränsat till skate-föreningen.

”Stor skillnad”

Linda Johansson ser ingen motsättning i att behålla betongplattan i ett grönområde där man sagt nej till parkeringsplatser.

– Jag kan tycka att det är väldigt stor skillnad mellan en plats för skate-aktiviteter och en parkering när det gäller ett planerat parkområde, säger hon.

Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen.

På sitt sammanträde på onsdagen beslutade allmänna utskottet även att P-O Henrikssons Gräv AB får förlängd markanvisning på del av fastigheten Brårud 1:129. Avtalet gällde först till den 31 mars men det har nu förlängts till den 30 september.

– Så länge vi ser att processen kring en möjlig byggnation är i gång är det sällan några problem att förlänga sådana här avtal, säger Linda Johansson (S), ordförande i allmänna utskottet.

Artikeltaggar

Allmänna utskottetLinda JohanssonNyheterP-O Henrikssons Gräv ABSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.