Hoppa till huvudinnehållet

Kolsnäs motionscenter hyrs ut: ”Kan vara en bättre väg”

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Sunne kommun vill hyra ut Kolsnäs motionscenter. ”Vi tror att det kan vara en bättre väg till att få in rätt intressenter”, säger Henrik Rundqvist, fritidschef.
Sunne kommun vill hyra ut Kolsnäs motionscenter. ”Vi tror att det kan vara en bättre väg till att få in rätt intressenter”, säger Henrik Rundqvist, fritidschef. Foto: Bengt Krönström

Sunne kommun vill hyra ut Kolsnäs motionscenter. Diskussioner om försäljning av fastigheten har förts men nu väljer alltså kommunen att ta in intresseanmälningar från någon som kan tänka sig hyra lokalerna till en kostnad av 500 000 per år.

– Vi tror att det kan vara en bättre väg till att få in rätt intressenter, säger Henrik Rundqvist, fritidschef.

Kolsnäs motionscenter innehåller gym, omklädningsrum med dusch, bastu, kontor, reception och cafeteria. Den senaste tiden har byggnaden använts av föreningar i samband med träningar och matcher samt av motionärer som nyttjat gymmet.

Enligt Henrik Rundqvist är det viktigt för Sunne kommun att kommande verksamhet i lokalerna ligger i linje med nuvarande. Man har också tagit intryck av opinionen.

– Vi håller absolut med om att det bör bedrivas gymverksamhet eller liknande i lokalerna även i fortsättningen. I alla fall något som passar in väl i området. En bilverkstad är ju inte direkt aktuell, säger han.

Han ser också att de intilliggande padelbanorna ger nya spännande kopplingar inför framtiden.

– Kolsnäs är ju ett välkänt och attraktivt område och en extern intressent kan ju marknadsföra sig på ett annat sätt än vi som kommun har möjlighet till.

Varför blir det uthyrning och inte försäljning?

– Vi tror att det gör det lättare att hitta en lämplig intressent eftersom det blir ett mindre steg att hyra än att köpa. Vi kan också mycket väl tänka oss att intressenten får köpa lokalerna längre fram. Och det behöver inte bli till det allra högsta priset heller. Huvudsaken är att det bedrivs en bra och passande verksamhet i lokalerna, säger Henrik Rundqvist.

Hyreskostnaden, 500 000 kronor per år, förklarar han så här.

– Det är ganska enkelt. Det motsvarar ungefär de driftskostnader som finns idag.

I östra änden av byggnaden har Sunne skidlöparförening en egen lokal som till viss del är ihopbyggd med motionscentret. Den ingår inte i uthyrningen.

Intresseanmälan om att hyra lokalerna ska vara kommunen tillhanda senast den 9 juni.

– Sedan kommer en grupp bestående av mig och några kommunala tjänstemän att titta på intresseanmälningarna. Om vi hittar någon bra kan förhoppningsvis beslut tas ganska snabbt och en ny intressent ta över så fort det är praktiskt möjligt, säger Henrik Rundqvist.

Artikeltaggar

Henrik RundqvistKolsnäs motionscentrumNyheterSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.