Hoppa till huvudinnehållet

Slutspelat för Svanberg – som imponerade igen: ”Mer än nöjd”

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Andreas Svanberg åkte ur GWC (Gaming World Championship) men slutade på en imponerande 33:e plats i hela Europa.
Andreas Svanberg åkte ur GWC (Gaming World Championship) men slutade på en imponerande 33:e plats i hela Europa. Foto: Privat

Bara att ta sig till andra rundan var en bragd.

När E-sportturneringen i NHL 21, Gaming World Championship, fortsatte under maj, visade Sunnekillen Andreas Svanberg att han minsann kunde bråka med världseliten.

– Jag har fått många lovord från kända streamare, säger en nöjd ”Svana” trots uttåget.

Han var en av 128 i hela Europa som tog sig vidare till andra rundan. Där väntade inte bara tuffare motstånd, utan några av de absolut bästa i världen.

”Svana” gör succé i ny sport - nu väntar världseliten

Målsättningarna blev därefter, men ”Svana” gick in med bra självförtroende. Det räckte inte hela vägen för att gå vidare till final - men väl en fin placering.

– Jag slutade på en 33:e plats i hela Europa. Det är jag mer än nöjd med.

Förutsättningarna för en hobbyspelare som Andreas Svanberg jämfört med vissa andra, inte minst proffsen, skiljer sig, menar han.

– Jag har bara spelat Ultimate Team (spelläget som turneringen avgörs på) i snart fyra månader. Grejen är att jag inte har hunnit fått ihop hälften så bra lag som många andra har.

”Fått lovord”

Det återstår att se om E-sportklubbar får upp ögonen för "Svana” efter den här framgången.

– Att bara ha spelat NHL 21 i några månader och då hamna på en 33:e plats gör att jag blir imponerad av mig själv. Europa är ganska stort. Jag har även fått många lovord från kända streamare som säger att mitt spelsinne är något av det bästa de har sett, så det känns ju kul ändå, säger Andreas Svanberg.

Artikeltaggar

Andreas SvanbergEsportSunneXbox

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.