Debatt: Goda lyssnare i riksdagen

Debatt
PUBLICERAD:
Lars Mejern Larsson och Gunilla Svantorp är två av de tre socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Värmland. Den tredje är Mikael Dahlqvist.
Foto: Peter Bäcker
Nästa år är det åter ett valår, där det ska väljas till riksdag, region och kommuner. Mitt i detta så lever vi med en Pandemi där människors frustration över att inte kunna leva som normalt uttrycks på olika sätt.

Demokratin utsätts nu för hård press, där vi inte kan träffa varandra som förr för att diskutera de utmaningar som finns. Samhället har heller inte svaren för att helt lösa de uppkomna problemen, och är grogrund för missnöje, uppgivenhet och tyvärr fler populistiska politiska företrädare.

Vi är därför stolta över de riksdagsföreträdare vi socialdemokrater har från Värmland. De agerar ofta ihop med andra kloka värmländska riksdagsledamöter för att lösa gemensamma uppgifter för oss värmlänningar. De är heller inga intrigmakare eller solister. De jobbar sakligt för att förbättra vårt gemensamma samhälle. De är helt enkelt de som vi valt fram för att ge oss en stark röst i de olika beslutsforumen.

Lars Mejern Larsson, Gunilla Svantorp och Mikael Dahlqvist är alla tre utmärkta exempel på förtroendevalda som verkligen lyssnar. De lyssnar på de bekymmer vi har i kommunerna, på den enskilde människan som hamnat i kläm, på företagaren som blivit drabbad av gränsstängningen – de har verkligen öronen mot marken!

Engagerat lyfter de fram Värmlands röst i fördelningen av pengar, eller vart statliga satsningar ska placeras och i alla andra stora som mindre frågor. Uppställningen präglas av ett kompetent, erfaret och framtidsinriktat lag med hela Värmlands framtid i sikte. De gör ett bra arbete och gör skillnad!

Vi ställer därför upp bakom denna starka laguppställning, precis i samma ordning och på samma sätt som för fyra år sedan. Vid nästa års val vill vi självfallet också att de tre ska bli fyra ledamöter. Det avgör dock inte vi, det avgör du och alla andra väljare.

Vi har många duktiga förtroendevalda och det behövs många fler som vill utveckla framtidens Värmland och våra 16 kommuner, i en socialdemokratisk riktning.

Det är slutligen din röst som kommer att avgöra om vi får fortsatta välfärdssatsningar och kan bygga ett samhälle för oss alla.

Socialdemokraterna Lars Nilsson i Kristinehamn, Jessica Larsson i Hagfors, Jomark Polintan i Filipstad, Eva-Lotta Härdig-Eriksson i Storfors, Peter Söderström i Arvika, Linda Johansson i Sunne, Per Lawén i Forshaga, Jessica Hildén i Kil och Mathias Lindquist i Munkfors

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.