Hoppa till huvudinnehållet

Miljonstöd till värmländska biografer

Publicerad:
Filipstads Folkets hus.
Filipstads Folkets hus. Foto: Håkan Strandman

Medlemsbiograferna i Värmlands Biografnätverk får drygt 1,3 miljoner kronor i stöd från Svenska Filminstitutet med anledning av inkomstbortfall på grund av coronapandemin.

– Stödet från Filminstitutet i dessa covid-tider är som det bästa påskbrev vi någonsin fått. Nu kan vi med lättare hjärtan se framåt och hålla ångan uppe inför vad vi alla hoppas på, en publikströmning tillbaka till biosalongerna, säger Anne Carlsson, ordförande Åmotfors Folkets hus.

Stödet är en del av regeringens krispaket till kultursektorn och en kompensation för förlorade biointäkter under perioden första januari till sista april 2021.

– Vi är otroligt tacksamma för allt stöd vi får från Filminstitutet. Speciellt i kombination av att vi har haft möjligheten att korttidspermittera personal. Det är tack vare detta vi har kunnat överleva och ha våra verksamheter kvar. Det har även gjort det möjligt för oss att snabbt kunna ställa om, när nya restriktioner kommer. Vi, precis som vår publik, ser fram emot att öppna upp våra portar och återgå till en mer normal vardag, säger Robert P.M Olsson, ordförande Värmlands Biografnätverk.

Filminstitutets stöd till den värmländska biografnäringen

Arenan, Karlstad – 116 086 kr

Bio Nordvärmland, Ambjörby – 23 821 kr

Filipstads Folkets hus – 57 440 kr

Filmhuset Palladium, Arvika – 378 591 kr

Forshaga Folkets hus – 42 130 kr

Högboda Folkets hus – 12 000 kr

Kristinehamns Bio – 206 976 kr

Saga, Säffle – 69 962 kr

Skoghalls Folkets hus – 172 645 kr

Stjärnan, Torsby – 175 245 kr

Storfors Bio – 34 554 kr

Åmotfors Folkets hus – 35 475 kr

Årjäng Folkets hus – 40 166 kr

Totalt: 1 365 091 kronor

Artikeltaggar

AmbjörbyArvikaFilipstadFilmForshagaHögbodaKarlstadKristinehamnSkoghallStorforsSvenska FilminstitutetSäffleTorsbyVärmlands BiografnätverkVärmlands länÅmotforsÅrjäng

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.