Hoppa till huvudinnehållet

McDonaldspersonal attackerades av gäster: ”De ska ha fått saker kastade på sig”

Publicerad:

Personalen på McDonaldsrestaurangen vid Nobelplan i Karlstad blev på lördagsnatten attackerad av en grupp gäster.

– De ska ha fått saker kastade på sig, säger Lars Hedelin, polisens presskommunikatör i region Bergslagen.

Det var vid 04.30-tiden som stöket vid restaurangen gick överstyr och gäster började kasta saker på personalen, bland annat efter att ha druckit medhavda drycker inne på restaurangen.

Henrik Skaret Nilsson, supervisor på McDonalds Värmland och Växjö, vid restaurangen på Nobelplan på söndagsförmiddagen. Spåren från nattens stök är sedan länge bortstädade.
Henrik Skaret Nilsson, supervisor på McDonalds Värmland och Växjö, vid restaurangen på Nobelplan på söndagsförmiddagen. Spåren från nattens stök är sedan länge bortstädade. Foto: Lisa Olaison

– Det var ett rejält stökigt ungdomsgäng som kom in, drack alkohol och rev ner alla avspärrningar vi har på grund av de rådande restriktionerna, säger Patrik Hjelte, som äger 27 restauranger i 18 kommuner och bland dem restaurangen vid Nobelplan.

Bara avhämtning

Efter 20.30 har McDonalds på grund av restriktionerna bara avhämtning av mat, medan sittplatserna är avspärrade – och det var alltså något som inte accepterades av en grupp gäster under natten.

Patrik Hjelte, chef över Mc Donalds i Värmland.
Patrik Hjelte, chef över Mc Donalds i Värmland. Foto: Fredrik Karlsson

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt att de inte kan respektera de regler som satts upp av myndigheterna. I det här fallet hade min personal inget annat val än att tillkalla ordningsmakten. De har gjort helt rätt, säger Hjelte som också betonar att det stora flertalet av gästerna sköter sig och att det är en liten klick som förstör.

Det är på grund av de rådande restriktionerna som det efter 20.30 på kvällen bara går att hämta mat på restaurangen.
Det är på grund av de rådande restriktionerna som det efter 20.30 på kvällen bara går att hämta mat på restaurangen. Foto: Lisa Olaison

Första övertrampet

– Det här är det första allvarliga övertrampet som vi haft. Men jag tycker att det är otroligt tråkigt att det blir så här när vi försöker ha öppet för att de ska kunna äta sina burgare. Nu får vi överväga om vi alls kan ha öppet, men det att stänga skulle ju vara en förlust både för mig och personalen. Det handlar ju om arbetstillfällen.

Överfallslarm

Situationen under lördagsnatten blev alltså så pass allvarlig att personalen på restaurangen tvingades trycka på överfallslarmet.

– Vi hade då också fått påringningar från kringboende om att det var stökigt på platsen, säger Lars Hedelin.

Ingen i personalen ska ha blivit fysiskt skadad när de fått saker kastat på sig.

– Det handlar ju mer om att det är en kränkning.

Stökigt på många håll

Enligt polisen har det även varit stökigt med bilburen ungdom på flera andra håll i länet under natten. Det handlar enligt polisen om såväl A-traktorer som ungdomar i amerikanska bilar samt motorburen ungdom i största allmänhet.

– Det handlar om Arvika och Torsby. Faktum är att det varit stökigt i hela regionen, säger Lars Hedelin och nämner bland annat Vansbro och Borlänge som två av flera andra orter där det rapporterats om mycket stök.

– Det är klart att man ska få ha lugn och ro oavsett var man bor. Bor man centralt får man kanske räkna med en något högre brusnivå på natten, men inte på det här viset. Jag har själv varit uppe i Arvika och upplevt helt absurda ljudnivåer.

Lars Hedelin.
Lars Hedelin. Foto: LARS HEDELIN

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusLars HedelinMcDonaldsNobelplanPatrik HjelteTorsby

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.