Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad är fortsatt beredskapsflygplats

Publicerad:
Reporter Niklas Wallberg
Niklas Wallberg
niklas.wallberg@nwt.se
Foto: NWT ARKIV

Karlstads flygplats får fortsatt förordnande som beredskapsflygplats.

Flygplatsen har sedan tidigare ett sådant förordnande i väntan på att den ska bli officiell beredskapsflygplats. Det beslutet är dock skjutet på framtiden.

Förordnandet innebär att flygplatsen dygnet runt ska hålla en beredskap att ta emot luftfartyg som utför akuta eller av annat skäl prioriterade transporter för hälso- och sjukvården, till exempel ambulansflyg. Avtalen ska gälla som längst till och med den 31 maj 2021, enligt Tomas Eneroth, infrastrukturminister.

– Det är positivt att regeringen inser vikten av att säkra krisberedskapen för alla medborgare, i hela landet. Vi tar emot uppdraget med glädje och stolthet, säger Camilla Sperling, vd på Karlstad Airport.

Under 2020 hade Karlstad Airport 2165 starter eller landningar av samhällsviktig trafik, varav Svensk Luftambulans stod för 1394 av händelserna.

Vid 57 tillfällen öppnade flygplatsen upp för trafik nattetid.

Flygplatsen utsedd till temporär beredskapsflygplats

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads flygplatsKilMellerudstorpResor

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.