Insändare: Varför räknar du bort dig själv, Gillberg?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Sunnes två kommunalråd Kristina Lundberg (C) och Linda Johansson (S) undrar varför Björn Gillberg (Hela Sunne) räknar bort sig själv som ansvarig för kommunens ekonomi.
Foto: Micael Thernström
Kommentar till Björn Gillbergs uttalanden i FB-artikeln om Individstöd.

Hej Björn, du har rätt i att det är vi politiker som är ytterst ansvariga för Sunne kommuns ekonomi. Frågan är varför du räknar bort dig själv som ansvarig trots att du är ledamot i både allmänna utskottet, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige?

Vi i majoriteten tar i alla fall vårt ansvar och har därför gett ett tydligt direktiv till kommunchefen: individstöd måste få balans i sin budget. De pengar vi skjutit till och de åtgärder som verksamhetschefen vidtagit har inte fått önskad effekt på resultatet. Vi måste få kontroll på budgeten och det är ett lagarbete att klara den tuffa omställningen.

Kristina Lundberg (C), kommunstyrelsens ordförande

Linda Johansson (S), kommunstyrelsens förste vice ordförande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.