Hoppa till huvudinnehållet

Polisen bemannar gränsövergångar från Norge

Publicerad:
Här i Eda kommer man att tillåtas passera gränsen – om man uppfyller något av undantagskriterierna.
Här i Eda kommer man att tillåtas passera gränsen – om man uppfyller något av undantagskriterierna. Foto: Håkan Strandman

Polisregion Bergslagen har beslutat att hänvisa de som vill ta sig från Norge till Sverige via Värmland eller Dalarna till fyra gränsövergångar. De kommer alltid vara bemannade.

Det är i och med inreseförbudet från Norge som fattades den 24 januari som man tagit det här beslutet.

Vid de andra platserna i regionen där man kan passera landsgränsen kommer information om inreseförbudet att finnas. Där kommer kontroller av polisen att ske punktvis.

Inreseförbudet gäller för närvarande fram till 14 februari, men kan komma att förlängas. Det syftar till att minska spridningen av de olika typerna av covid-19-viruset och gäller för utlänningar som kommer till Sverige från Norge, men även Storbritannien och Danmark.

Det finns de som undantas från förbudet och tillåts resa in; bland annat de som har ett giltigt uppehållstillstånd. Även hälso- och sjuktransporter tillåts, liksom personal som transporterar gods.

Här kan du läsa mer om vem som tillåts komma in i Sverige: Polisen.se

Gränsen

Värmland och Dalarna

Riksväg 66: Norr om Tandådalen vid Stötens skidanläggning i Dalarna

Europaväg 16: väster om Torsby i Värmland

Riksväg 61: vid Eda väster om Charlottenberg i Värmland

Europaväg 18: vid Hån väster om Töcksfors i Värmland.

<a href="https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2021/januari/inresa-till-sverige-fran-danmark-norge-och-storbritannien/" id="link-e15e17f9176e3d593028ad6eeb711096">Karta över gränspassager där du som är undantagen kan resa in i Sverige.</a>
Karta över gränspassager där du som är undantagen kan resa in i Sverige. Foto: Polisen

Artikeltaggar

Eda kommunHånInrikes/utrikesPolisenTorsbyTrafik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.