Insändare: Sunne blir stad igen

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten gläds åt att Sunne fått en skomakare.
Foto: Karina Johansson
Det händer ju alltid något i Sunne, men nu har det hänt något viktigt:Sunne har fått tillbaka sin status som köping. Det har öppnats en skomakaraffär.

Nu är det så länge sedan en skomakare residerade i Sunne att de flesta glömt vad en skomakare är till för. Skor går att laga. Och då han äger några tunga symaskiner, kan skomakaren även laga väskor med mera. Ju mer slit-och släng-filosofin avdunstar ur folks huvuden,så kommer folk att kasta en blick på sina kära klädesplagg och skor och ger dem ett nytt liv. Jag stötte också på en ny cykelaffär på Långgatan.Och då var min optimism över Sunnes status, som än så länge hade utvecklat sig till en frisörstad, säkrad.

H.-U.Gyllenberg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.