Hoppa till huvudinnehållet

Profilen vänder hem: "En dröm att spela i division 4 med Ämtervik"

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Dawid Norell är tillbaka i ÄFF.
Dawid Norell är tillbaka i ÄFF. Foto: Ämterviks FF

Ämtervik har gjort klart med ännu ett profilstarkt namn. Dawid Norell, 29, återvänder till moderklubben som han senast spelade för 2016.

– Det är en dröm att spela i division 4 med Ämtervik, säger han.

Ännu en hemvändare, ännu en stor profil. Sedan tidigare har Johan Ahlberg, Simen Gravdal och Jimmie Larsson valt att dra på sig den röda tröjan igen i vad som kommer att bli Ämterviks första säsong någonsin i fyran.

Nu gör kompisen Dawid Norell likadant - något som säkerligen lär glädja många ÄFF-supportrar.

– Det är en dröm att spela i division 4 med Ämtervik och med alla unga talangfulla spelare som har växt fram på slutet. Och även att få spela med gamla kompisar och under de där legenderna i ledarstaben.

Dawid Norell började spela fotboll för Ämtervik under 90-talet. Han debuterade för ÄFF i seniorspel säsongen 2007 och spelade 13 av 16 matcher när klubben avancerade upp till division 6 med sitt andralag.

Kul kuriosa är att han 2009 spelade vänsterback i sin första match i seriespel den säsongen. I samma laguppställning fanns samtliga fyra herrar som nu blir hans nya tränare inför 2021.

Det stora genombrottet kom 2010 då han endast missade en match och bidrog till att laget nådde kvalspel till division 4, där han även röstades fram till bäste spelare. Året efter tog han ett kliv upp i seriesystemet och det skulle dröja ända till säsongen 2016 innan Dawid var tillbaka i moderklubben. Han spelade då 17 matcher och stod för sex mål när ÄFF via kvalspel tog klivet upp tillbaka i femman.

Flyttade till Piteå

De senaste åren har han mestadels tillbringat i Piteå, men efter drygt tre år flyttade han hem igen vintern 2020. Då valde Dawid Norell att ta upp innebandyn igen i Sunne IBK och senare även fotbollen - fast inte i Ämtervik utan IFK Sunne, men en knäskada höll honom borta hela säsongen. Nu håller han och hela Ämtervik tummarna för att han är kvitt skadeproblemen.

– Jag tror att knät kommer att hålla. När jag skrev på kontraktet med Ämtervik var jag tydlig med att jag inte bara ville bli ett namn på pappret, utan jag vill vara med och bidra. Sen har det här corona-avbrottet från innebandyn varit bra, då har jag kunnat vila lite extra.

Dawid Norell kan användas på flera olika positioner men spelar oftast som back eller mittfältare. I laget spelar sedan tidigare kusinen Karl Norell.

ÄFF är, förstås, glada över att få hem ännu en egenfostrad spelare.

– Ett efterlängtat namn och en riktig profil. Vi får en spelare med väldigt mycket klass och som är beredd på att göra arbetet som krävs under vintern och våren för att åter stå på Lövviksvallen i röd tröja säsongen 2021, skriver Ämtervik på sin hemsida.

Artikeltaggar

Dawid NorellFotbollIFK SunneVästra ÄmtervikÄmterviks FF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.