Hoppa till huvudinnehållet

Så blir Mallbackens försäsong - fler spelare förlänger

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Emma Eriksson imponerade stort den gångna säsongen. Yttermittfältaren som går en ljus framtid till mötes visade prov på snabbhet, spelsinne, teknik och vilja.
Emma Eriksson imponerade stort den gångna säsongen. Yttermittfältaren som går en ljus framtid till mötes visade prov på snabbhet, spelsinne, teknik och vilja. Foto: Fredrik Finnebråth

Nu är sju träningsmatcher spikade för Mallbacken - och fler kan det bli.

Samtidigt växer truppen då både Irvina Bajramovic och Emma Eriksson lämnat klartecken.

Nye tränaren Jonas Rehnberg har varit drivande i planeringen av försäsongsmatcherna.

Redan nu är sju träningsmatcher spikade, men han öppnar för att det kan bli ännu fler.

– Jag tycker att vi har fått ihop en bra blandning med motstånd från division 1 till allsvenskan, säger han till NWT-sporten.

Det allsvenska motståndet står Kif Örebro för, som blev sjua den gångna säsongen.

Mallbacken kan även glädja sig åt att fler spelare gett grönt ljus för en fortsättning. För några dagar sedan blev anfallaren Irvina Bajramovic, som fick stora delen av säsongen förstörd på grund av skada, klar för nästa säsong.

Nu är även Emma Eriksson, 18, klar för en fortsättning. Nordmarkstjejen är en av lagets största talanger, hon spelar oftast som yttermittfältare och fick, trots sin ålder, en hel del speltid i Elitettan den gångna säsongen.

– Emma är en ung och lovande spelare som startade 14 matcher redan i år. Det är viktigt att det blir en bra balans mellan yngre spelare och det mer rutinerade gardet, säger Jonas Rehnberg.

Artikeltaggar

Emma ErikssonFotbollIrvina BajramovicJonas RehnbergMallbackens IFSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.