Hoppa till huvudinnehållet

Sunne: Vaccinering mot influensan i allaktivitetshuset

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Från och med tisdag kan man vaccinera sig mot influensan i allaktivitetshuset i Sunne. Först i kön är 80-plussarna.
Från och med tisdag kan man vaccinera sig mot influensan i allaktivitetshuset i Sunne. Först i kön är 80-plussarna. Foto: Karina Johansson

Nu är det dags att vaccinera sig mot influensan. Region Värmland storsatsar på en coronasäker vaccinering.

I de flesta fall görs vaccinationen i vårdcentraler, men i Sunne har man flyttat till större lokaler i form av allaktivitetshuset.

En pågående pandemi sätter inte stopp för den årliga influensan.

Region Värmland har presenterat en rad åtgärder för att göra vaccinationen så coronasäker som möjligt.

Alla över 65 år har blivit indelade i åldersgrupper och har sen fördelats över kommande veckor. Den 3 november får de som är 81 och äldre komma för att vaccinera sig.

De som är yngre än 65 och som tillhör en riskgrupp får komma vecka 48 för att få sitt vaccin.

Vårdcentraler som är små har fått flytta ut sin vaccinering till större lokaler. Sunne är en av dessa orter - där man flyttat några hundra meter bort till allaktivitetshuset (gamla Åmbergsskolan).

– Vi erbjöd vårdcentralen i Sunne att flytta till våra lokaler i allaktivitetshuset. Deras mottagning sitter väldigt långt in och för att undvika köer till tusen tänkte vi att det vore bäst. Vi börjar med 80 plus, sedan vandrar vi vidare. Och vi kommer att slussa in alla via gymnastikhallen för att få ett bra flöde rakt igenom där alla håller avstånd, säger James Montgomery, ordförande i föreningen som driver allaktivitetshuset.

Under november månad kommer vaccination av riskgrupper och vårdnära personal inom hälso- och sjukvård samt kommunal vård och omsorg att prioriteras. Övriga kommer att erbjudas vaccination från den 1 december.

Artikeltaggar

AllaktivitetshusetInfluensajames montgomerySunneVård och omsorg

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.