Hoppa till huvudinnehållet

Per Branzén blir ny kultur- och näringslivschef i Sunne

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Per Branzén, tills nu utbildningsledare vid Brobygrafiska, blir ny kultur- och näringslivschef i Sunne.
Per Branzén, tills nu utbildningsledare vid Brobygrafiska, blir ny kultur- och näringslivschef i Sunne. Foto: Dan Enwall

Sunne har fått en ny kultur- och näringslivschef. Det blir Per Branzén som kommer att vikariera på posten. Han tillträder inom kort.

– Det ska bli väldigt spännande att jobba både för kulturen och näringslivet, säger han till Fryksdalsbygden.

När Kristina Lundberg blev kommunalråd i Sunne för Centerpartiet blev hon tjänstledig från sitt jobb som kultur- och näringslivschef i kommunen. Hennes vikarie blir nu alltså Per Branzén, i dag utbildningsledare vid yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne.

– Jag lämnar ett skepp med vind i seglen. Ekonomin är bra och skolan är attraktiv. Det är inte bara min förtjänst, vi har varit ett väldigt bra team, men det känns bra att verksamheten är på topp, säger Per Branzén.

Om det nya uppdraget säger han så här:

– Det är klart att det är en utmaning. Det ska bli spännande att jobba både för kulturen och näringslivet. Jag tycker verkligen att de hänger ihop, inte minst i Sunne. Det finns få platser som både har så mycket kulturaktiviteter och ett så levande näringslivsklimat. Jag har betydligt mer erfarenhet inom näringslivet än inom kulturen, men jag brinner för att utveckla Sunne, vare sig det handlar om utbildning, näringsliv eller kultur, säger Per Branzén.

Artikeltaggar

CenterpartietKristina LundbergNyheterPer BranzénSunneSunne kommun

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.