Hoppa till huvudinnehållet

Sekundraffel när Sunne IBK tog skön bortaseger

Publicerad:
Tränaren och målvakten och Per-Ove "Gus" Gustavsson plussar sig aldrig själv men stod för en avgörande insats i bortasegern mot Arvika U. (Arkivbild)
Tränaren och målvakten och Per-Ove "Gus" Gustavsson plussar sig aldrig själv men stod för en avgörande insats i bortasegern mot Arvika U. (Arkivbild) Foto: Fredrik Finnebråth

Med bara elva man åkte Sunne IBK för att möta Arvika U på bortaplan och det blev en riktig rysare. Efter ett avgörande mål i slutsekunderna kunde Sunnesegern skrivas till 9-10 (0-2, 6-4, 3-4).

– Det var bland det svettigaste jag varit med om, säger tränaren och målvakten och Per-Ove "Gus" Gustavsson.

Sunne IBK inledde bra och hade 0-2 i första periodvilan.

– Efter vår fina start blev det målkalas i andra perioden. Vi drog på oss onödiga utvisningar och Arvika U kom in i matchen. Vi tyckte väl också att domarnivån var ganska svajig och att det utföll till vår nackdel, säger "Gus".

Inför sista perioden var ställningen lika.

– Vi lyckades bita ihop och komma tillbaka. Detta trots att Andreas Svanberg fick en klubba i ansiktet som tog illa och vi av olika anledningar fick gå runt på åtta man. Normalt sett blir man straffad då men på något mirakulöst sätt kom vi ikapp på slutet.

Sekunddrama

Och inte bara det. Med bara en sekund kvar på klockan fick Johan Grönqvist iväg ett långskott som letade sig in under målvakten.

– Det blev verkligen vild glädje. Men man ska ju sansa sig i dessa coronatider, säger Per-Ove som har många plus att dela ut.

– Eric Burell och Oscar Hedström som kom in från U-laget gjorde det väldigt bra. Dessutom Andreas Svanberg och inte minst backen Andy Neby som är en riktig fältherre. En mycket värdefull spelare, säger en nöjd tränare som nu hoppas på förstärkningar.

– Ja, vi har några fler spelare på gång. Eftersom vi har en tunn trupp och som vanligt har oflyt med skador så är det ett måste, säger Per-Ove "Gus" Gustavsson.

Mål Sunne IBK; Johan Grönqvist 2, Reidar Spets 2, Linus Carlbäck, Andreas Svanberg, Elias Olsson, Oskar Hedström och Andy Neby.

Artikeltaggar

Andreas SvanbergArvikaInnebandyReidar SpetsSunneSunne IBK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.