Hoppa till huvudinnehållet

Lyckad start på älgjakten i Sunne

Publicerad:
"En mycket bra start på älgjakten", konstaterar Jonas Nyberget, till vänster. Här tillsammans med Per Möller som sköt premiärpassets fyrataggare.
"En mycket bra start på älgjakten", konstaterar Jonas Nyberget, till vänster. Här tillsammans med Per Möller som sköt premiärpassets fyrataggare. Foto: Privat

På måndagen drog älgjakten i gång och det blev ett lyckat första pass för gänget som jagade nära Sunne tätort.

– Vi sköt en fyrataggare och en kviga. En mycket bra start, konstaterar Jonas Nyberget, medlem i jaktlaget.

Området det jagas på är 4800 hektar stort och man brukar alltid börja på måndagen längs 45:an vid Karl Hedin och soptippen.

– I dag var vi 19 passkyttar och tre hundförare. Nu fick vi bort två älgar från vägarna direkt så det var ett lyckat resultat, säger Jonas Nyberget.

Och det var inte bara jaktlyckan som var god. Även vädergudarna var på bra humör.

– Det var lite kallt i morse, men när sedan solen kom blev det ju kanonfint. En väldigt bra start på veckan på alla sätt.

Vädergudarna var på sitt bästa humör när älgjakten drog i gång på måndagen.
Vädergudarna var på sitt bästa humör när älgjakten drog i gång på måndagen. Foto: Privat

Jaktlaget har en tilldelning på åtta vuxna djur och åtta kalvar. Jonas tycker att det tagits rätt beslut inom viltförvaltningen se senaste åren och att älgstammen tack vare detta har återhämtat sig bra.

– Här har vi haft bra med älg nu ett tag. Det tyder ju på att avskjutningen har legat på rätt nivå, säger Jonas Nyberget.

Artikeltaggar

JaktNyheterSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.