Insändare: Tobias Eriksson (S) erbjöds bli ensamt kommunalråd – men tackade nej

Insändare
PUBLICERAD:
Enligt partiet Hela Sunne erbjöds Tobias Eriksson (S) att bli ensamt kommunalråd efter valet 2018, men tackade nej.
Foto: Dan Enwall
När valet hösten 2018 var avslutat handlade det om vilken gruppering, som skulle styra Sunne framöver. Vi, det vill säga partiet Hela Sunne tillsammans med V, MP och KD, erbjöd Tobias Eriksson att föreslå honom till kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd. Något ytterligare kommunalråd var inte aktuellt.

Tillsammans med S hade vi haft 17 röster av 41 i kommunfullmäktige. Att M och L inte skulle rösta emot Eriksson var uppenbart. Med andra ord hade Eriksson kunnat bli kommunstyrelsens ordförande och ensamt kommunalråd. Men han tackade nej och föredrog att bli släpharv efter Centern.

Huruvida erbjudandet fördes vidare till den Socialdemokratiska Arbetarkommunen är okänt. Erbjudandet kvarstår!

Björn Gillberg (HS) och Henrik Lagerlöf (HS)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.