• idag
  28 okt
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • torsdag
  29 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  31 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändarsvar: Konsulter behövs ibland

Insändare
PUBLICERAD:
Tf kommunchefen Anders Olsson svarar här på sign. Sunningens insändare som bland annat handlade om dyra konsulter.
Foto: Dan Enwall
Svar på insändaren ”Dyra konsulter…” av signaturen ”Sunningen”

Hej Sunningen, du har rätt i att det finns stor potential i lokala nätverk. Där finns mycket kunskap att hämta. I större frågor strävar vi efter dialog. Ett exempel i höst är att vi bjuder in till workshops och enkäter när den fördjupade översiktsplanen för Sunne tätort ska tas fram - just för att få fatt i den lokala kunskapen. Det går också bra att lämna in synpunkter digitalt.

Det finns alltid situationer där en kommun behöver använda konsulter, eftersom all expertis inte finns i organisationen. Det skulle bli ännu dyrare att ha anställda för alla de olika uppdrag som uppstår. Exempelvis har vi ingen arkitekt eller expert på telefonilösningar. I specifika situationer har kommunen inte heller tillräckligt med arbetskraft för att klara både det dagliga arbetet och samtidigt hantera extraordinära händelser. Då behöver vi ta hjälp utifrån. Vår ambition är att söka lösningar där vi får ut mest av skattepengarna.

Med vänlig hälsning

Anders Olsson, tf kommunchef

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.