Insändarsvar: Politisk gyttjebrottning

Insändare
PUBLICERAD:
Henrik Frykberger (M), oppositionsråd i Sunne kommun, är starkt kritisk till insändaren från kommunfullmätiges ordförande Karl-Johan Adolfsson (C) som var riktad mot Liberalerna.
Foto: Dan Enwall
Svar till Karl-Johan Adolfsson:

Det var med både förvåning och växande olust jag läste Karl-Johans Adolfssons insändare i fredags, där han ondgjorde sig över att Liberalerna vågar sig på att ha en åsikt som politiskt parti. Hade det bara varit vilken centerpartist som helst så hade jag inte besvärat mig med att svara. Det var inte riktat mot mig eller mitt parti, utan mot Liberalerna. Då hade jag sett det som ett inlägg bland många, där man med varierande kvalitet försöker kasta lort på varandra.

Fast nu var det inte vilken Centerpartist som helst, det var kommunfullmäktiges ordförande Karl -Johan Adolfsson. Mannen som innehar kommunens finaste och högsta politiska uppdrag, att leda och hålla ihop kommunfullmäktige. Närmast att jämföra med riksdagens talman. Han har tydligen inga problem med att i en insändare insinuera att de tre kvinnliga Liberaler som skrev insändaren han replikerar på, drivs av sexism och att det är därför de har synpunkter på valet av ett nytt kvinnligt kommunalråd. De gav enligt mig på ett förtjänstfullt vis, sin syn på majoritetens avsked av vår kommunchef och att det olyckligtvis sammanfaller med ett nytt oerfaret kommunalråd. Att få det till att vara emot ett kvinnligt kommunalråd är så lågt så det går inte ens att kommentera.

Fast det som jag reagerar mest på, är att i sin insändare så talar även Karl-Johan Adolfsson om att han minsann några veckor tidigare haft ett samtal med Liberalernas gruppledare, Marianne Åhman och där pratat med henne om att hon, liksom han, hört om ett missnöje hos personalen över vår kommunchef. Vad är det här? Det är alltså inte möjligt att prata med kommunfullmäktiges ordförande i enskilda samtal, om problem som man hör talas om eller upplever som politiker, utan att riskera att få det spritt i massmedia? Där passerades med råge det förtroende jag haft kvar för Karl-Johan Adolfssons roll som kommunfullmäktiges ordförande. Jag kommer definitivt inte framöver att ha några enskilda samtal med dig i någon känslig fråga. Kan man inte vara nöjd med att inneha det finaste och högsta politiska ämbetet, utan känner att man måste ge sig ner i politisk gyttjebrottning med sina politiska motståndare, så föreslår jag att du avgår som ordförande och blir vanlig fullmäktigeledamot.

Henrik Frykberger, oppositionsråd (M)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.