• idag
  26 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  28 okt
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.1 mm
 • torsdag
  29 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  30 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Thoresen avporträtterad av rysk konstnär

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Verk av den ryske konstnären Peter Tyutrin har tidigare ställts ut i Sunne. Här ses han vid porträttet av Terje Thoresen.
Den kände ryske konstnären Peter Tyutrin har låtit avporträttera i Annefors herrgård bosatte Terje Stoud Platou Thoresen, storeminens och ordensmarskalk i Stockholmslogen av TSO (Teater och ScenOrden) som firade 100-årsjubileum 2019.

I högra hörnet av konstverket återfinns Terjes ordenssköld samt privata släktvapen. Konstverket är för närvarande kvar i Sankt Petersburg, men kommer att ställas ut vid kommande senare vernissage. Kontakten är förmedlad av ryskfödda Olga Firsova, numera bosatt i Sunne.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.