Insändare: Hur mår Sunne kommun?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Kristina Lundberg borde inte ha tackat ja till att lämna tjänsten som kultur- och näringslivschef i Sunne för att bli nytt kommunalråd, anser sign. Skattebetalare.
Foto: Dan Enwall
Ett kommunalråd avgår och en kommunchef får sparken. Man frågar sig hur Sunne kommun egentligen mår.

De två föregående kommuncheferna rekryterades från den egna organisationen, vilket bidragit till att det bildats en inavelskultur på kommunhuset med ryggdunkare och ja-sägare. Den som kommer utifrån och försöker sticka hål på inavelsbubblan råkar naturligtvis illa ut.

Vad gäller orsaken till att kommunchefen fått sparken säger kommunalrådet Gunilla Ingemyr: ”Vi har inte samma syn på styrning och ledning”. Det verkar vara en tafflig förklaring som kostar skattebetalarna en miljon kronor. Det kanske inte är den sparkade kommunchefen som haft fel, det kan lika gärna vara Gunilla Ingemyr som har fel. Det märkliga är att oppositionspartierna blivit helt tagna på sängen och därför ej heller deltagit i beslutet att avskeda kommunchefen.

Det som kommer att späda på inavelskulturen ytterligare är att man rekryterar Kristina Lundberg som kommunalråd. Som förutvarande tjänsteman på kommunhuset har hon hänsynstagande både till höger och till vänster. Kristina Lundberg blev både centerpartist och kommunalråd över en natt. Hon är helt politiskt oerfaren och är ej heller medlem av kommunfullmäktige. I och med att hon inte är politiskt invald i kommunfullmäktige, har hon varken förslagsrätt, yttranderätt eller beslutsrätt i kommunfullmäktige. Hon får ”coacha” sitt lag från åskådarplats. Såtillvida är hon politiskt handikappad. Är det vettigt att Sunne kommuns skattebetalare belastas med en halv miljon kronor om året för ett helt oerfaret och politiskt handikappat kommunalråd? Det var omdömeslöst av Kristina Lundberg att tacka ja till erbjudandet att bli kommunalråd.

Nej, Sunne kommun mår inte så bra och det blir problem att rekrytera en kompetent kommunchef.

Skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.