Hoppa till huvudinnehållet

Musikproduktion och film nya kurser på kulturskolan i Sunne

Publicerad:
" Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att finna glädjen i skapandet och erbjuda så många konstuttryck som möjligt", säger Gunilla Hallgren, kulturutvecklare på Sunne kommun.
" Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att finna glädjen i skapandet och erbjuda så många konstuttryck som möjligt", säger Gunilla Hallgren, kulturutvecklare på Sunne kommun. Foto: Sunne kommun

Kulturskolan i Sunne breddar sin verksamhet med två nya kurser. Den ena handlar om låtskriveri/ musikproduktion och den andra om film. Kulturrådet bidrar med ekonomiskt stöd för inköp av utrustning.

– Vi är så glada över att Kulturrådet beviljat oss medel så att vi kan undersöka intresset för musik- och filmproduktion. Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att finna glädjen i skapandet och erbjuda så många konstuttryck som möjligt, säger kulturutvecklaren Gunilla Hallgren på Sunne kommuns hemsida.

Kurserna riktar sig till ungdomar i åldern 9 till 19 år och kräver ingen förkunskap.

– I kursen för musikproduktion ingår att skriva egna låtar med egna instrument, ipad och dator, men också att lära sig hur en studio fungerar och hur man gör professionella inspelningar, säger musikläraren Johnny Hedlund, som leder kursen för musikproduktion.

Filmkursen är ett enstaka projekt som till exempel erbjuds under höstlovet. Där ingår att skriva manus, filma och redigera.

– Vi använder professionell utrustning och program för att förbereda ungdomarna på en fortsatt karriär inom branschen. Ledare är filmaren Moustafa Badwi.

Kurserna är nya och det finns fortfarande några platser kvar.

Artikeltaggar

Gunilla HallgrenKulturrådetNyheterSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.