• idag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändarsvar: Några sakupplysningar för nyansens skull

Insändare
PUBLICERAD:
Centerpartiets Nils Ahlqvist vill förtydliga några saker apropå en insändare om Sunnecenterns nya gruppledare.
Foto: Dan Enwall
Replik till "Sunningen" i FB 11 augusti:

Några sakupplysningar vore på sin plats för att nyansera de påståenden som framfördes av "Sunningen" på insändarplats i Fryksdalsbygden.

1. Det finns inga krav på att personer som ges förtroendeuppdrag i svensk demokrati ska ha viss utbildning eller vissa arbetsmeriter - och tur är väl det! I stället vilar förtroendeuppdrag på just förtroende från väljare och parti, där det viktiga i sammanhanget är personens värderingar och personliga lämplighet. Centerpartiets kretsstyrelse och fullmäktigegrupp har fullständigt förtroende för vår nyvalda gruppledare.

2. Centerpartiets nya gruppledare är inte från Västra Ämtervik, utan bor i Västerrottna, Gräsmark (född och uppvuxen i Filipstad). Som Karl Johan Adolfsson påpekat i en tidigare insändare: Att Sunne historiskt haft fyra kommunalråd bosatta i Västra Ämtervik beror inte på släktskap eller liknande. Två av dem är inflyttade, de andra två har haft inflyttade föräldrar. Det blir inte mycket kvar till släktskap då. Det är snarare så att bondesamhällets småföretagaranda är stark i flera av våra socknar - inte minst Västra Ämtervik. En anda där folk vill utveckla sin bygd, och där man samarbetar och uppskattar den som har framgång.

Nils Ahlqvist, kretsordförande för Centerpartiet

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.