Insändare: Funderingar kring Sunnepolitiken

Insändare
PUBLICERAD:
Sign. Sunningen har en hel del funderingar kring politiken i Sunne.
Foto: Dan Enwall
Nu vid platsbyte för ordförande i kommunstyrelsen då Gunilla Ingemyr (C) har tagit ett eget beslut att sluta. Då ny person ska ha platsen finns det inga krav mer än man haft en chefstjänst på en mindre avdelning med mera?

En prövotid för såväl hen som för partiet vore nog bra med anpassad lön efter det. I näringslivet som är styrt av EU-direktiv eller inom vissa yrkesgrupper krävs certifikat, ackreditering eller utbildning. Men när vi kommer till ansvar för andras pengar i form av skatt då finns nog inga krav. Eller? Sjuårig folkskola hade ju en av de fd kommunstyrelsens ordförande endast haft men det var av den äldre skolan förstås. Eller så faller det ut på vilken stol man suttit närmst! Eller i vilken by i kommunen man bott? Det verkar ju så i denna kommun. Är det bara så att det är slumpen som fått fram dom senaste fyra ordförandeposterna från Västra Ämtervik, tro?

Jag menar inte att det generellt har gjorts ett dåligt jobb men man kan ju undra. Vi får hoppas det blir en sagolik partisaga och att ni jobbar som ett lag för oss.

PS. Jo, Ingemyr och resten som röstade för skolcentraliseringen som gjorde att rektorer mera slutade; nu när det finns mer tid kan du vara med och stötta nya ledningen och nya som befintliga lärare i denna nu snart verkliga situation. Helt enkelt följa upp det praktiska som Skolverket kräver. För i skolans värld är det ju Skolverket som bestämmer. D.S

Sunningen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.