• idag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  25 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  26 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  27 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Maskiner förstör grönskan

Insändare
PUBLICERAD:
Transporter av delar till vindkraftverk ställer till det för boende i Gräsmark.

I måndags satt jag i köket och drack mitt kaffe och funderade vad jag hörde för ljud ute. När jag kollade genom köksfönstret såg jag en stor maskin framför mitt hus och trodde att kommunen äntligen skulle kräva ut diken framför mitt hus för att de har aldrig gjort det de senaste 11 åren jag bott här.

Nej... det var en stor maskin som klippte, rev bort många delar av vårt fina finska pilträd. Jag gick ut och frågade mannen vad han gjorde.

"Det kommer en stor transport på natten i vecka 32 från Vindkraftverket som måste ha plats."

Men... jag förstår att transporten måste ha plats och att Trafikverket har rätt att ta bort allt som är i vägen, men nu har de klippt/rivit bort och förstört många delar av träden. De har bara tagit bort våra träd på gatan medan det finns många växter och annat grönt som borde tas bort om man pratar om sex meter.

Har skrivit, klagat till tv men inget svar än, förstår att det tar längre tid i semesterperioden men..?

Delar som de har tagit bort kommer aldrig tillbaka men vi vill gärna ha ett dialog med tv hur vi ska lösa det här.

Cyniskt sagt... grön energi förstör grönskan.

Marja Grothe

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.