Hoppa till huvudinnehållet

Karantän kvar för Sverigeresor till Norge

Publicerad:
Norges statsminister Erna Solberg.
Norges statsminister Erna Solberg. Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Personer som reser från Sverige till Norge måste fortsättningsvis sitta i karantän, även de som har besökt Gotland till skillnad från tidigare, meddelar Norges statsminister Erna Solberg på en presskonferens.

Beskedet lämnades i samband med uppdaterade regler för norrmän som vill resa utanför landet. Från och med den 15 juli avskaffas kravet på karantän för personer som reser in från EES- och Schengenområdet, om smittoläget tillåter det, enligt Solberg.

Norska folkhälsomyndigheten Folkehelseinstituttet ska innan dess ta fram en lista på länder som kommer att vara föremål för reserestriktioner även efter den 15 juli.

Sedan den 15 juni kan norska turister resa till de övriga nordiska länderna, dock bara till områden där smittoläget anses vara acceptabelt. Till alla andra länder avråder norska UD från icke nödvändiga resor.

Norge har drabbats betydligt lindrigare än Sverige av coronapandemin. Hittills har landet registrerat omkring 8 700 bekräftade fall och runt 250 döda.

Danska gränsen fortsatt stängd för svenskar

Artikeltaggar

CoronavirusetErna SolbergInrikes/utrikesNorgeSverige

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.