Hoppa till huvudinnehållet

Så mycket får de lokala idrottsföreningarna i coronastöd

Publicerad:
Välbehövligt pengaregn över IFK Sunne.
Välbehövligt pengaregn över IFK Sunne. Foto: Fredrik Finnebråth

Nu är det klart hur coronamiljonerna fördelas i Värmland. Totalt har 126 föreningar delat på drygt sju miljoner.

I Fryksdalen är det två lag som får klart mest - nämligen Sunne IK (118 000 kronor) och IFK Sunne (243 000 kronor).

Under måndagen började stödet till 126 föreningar i Värmland som drabbats ekonomiskt av coronapandemin betalas ut. Stödet baseras på hur stor förlust föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.

Drygt sju miljoner kronor fördelades inom den värmländska idrottsrörelsen. Föreningar har fått ansöka om stöd och därefter också fått visa vad de förlorat under våren på exempelvis inställda arrangemang.

– Vi har många mindre föreningar som kanske inte har förlorat så många kronor, men dessa kronor är i flera fall en stor del av deras totala omsättning. Det här är pengar som kommer att ge en injektion för att hålla liv i deras verksamheter. Ingen får full teckning och alla kommer inte att bli nöjda, men beloppet kanske ändå är en bit på vägen för att täcka akuta kostnader, säger distriktsidrottschef Thomas Sundenhammar.

För IFK Sunne framför allt är detta välkomna pengar i en tid där man tvingats ställa in många stora inkomstbringande event.

Artikeltaggar

Ämterviks FFGettjärns IFIFK SunneIFK Sunne friidrottSportSunneSunne BasketSunne GKSunne IKSunne ryttarförening

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.