• idag
  30 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  1 dec
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  2 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  3 dec
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  4 dec
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Barn dansade på äldreboende

Nyheter
PUBLICERAD:
Roligt initiativ av Kulturskolan i Sunne.
Foto: Privat
Några danselever på Kulturskolan i Sunne förgyllde dagen för boende på Brogårdens äldreboende. I cirka 30 minuter dansade de både balett och modern dans på deras gård för att sprida glädje i rådande omständigheter.

De har tidigare dansat på äldreboendet Salla. I fredags var det Brogårdens tur att ta del av dansuppvisningen. På deras gård på gräset bjöd flera barn på show.

– Vi dansade på en liten gräsyta med några få dansare på långt avstånd, men trots avståndet kändes närheten för både dansare och publik. Fantastiskt att dela med oss av våran dansglädje i dessa coronatider då det inte är så mycket besök eller aktivitet för de äldre, säger Linda Schagerström, koreograf.

Barnen spred glädje för äldre.
Foto: Privat
Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.