Sunne: Examen för första kullen produktionsledare inom industriell träbyggnad

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Rexhep Bahtiri instruerar sina kollegor.
Foto: Sunne Träbyggnadsutbildning/Fanny Lundström
Den 5 juni tog den första kullen studerande från den nya YH-utbildningen produktionsledare/industriell träbyggnad examen. Utbildningen är en YH-utbildning på distans med elever från olika delar av Sverige där de studerande träffats åtta gånger under året.

Satsningen av en ny utbildning för just produktionsledare inom det industriella träbyggandet ligger rätt i tiden med det växande intresset av att just trä är framtidens byggmaterial. Att utbildningen dessutom är på distans har visat sig med världsläget och begränsningarna i att resa vara avgörande för att utbildningen har kunnat fortgå.

– Intresset för det moderna träbyggandet ökar, nationellt såväl som internationellt. I en industriell produktion har man en bra kontroll på kvalitet, kostnader, logistik och arbetsmiljö. Genom att ha fördjupade kunskaper inom dessa områden kommer våra studerande att ha en unik kompetens, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig YH i Sunne.

– Erfarenheterna från året som gått och den feedback vi fått från både elever och de företag där de studerande har gjort sin LIA (Lärande i arbete) visar att branschen är i behov av utbildningen, säger kursansvarige Erik Söderholm.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.