Hoppa till huvudinnehållet

Sunne Tennisklubb om padelsatsningen: "Kan gynna oss båda"

Publicerad:
Sunne Tennisklubb ser många fördelar med att de nu får sällskap av padelsporten i Sunne. Foto: Micael Thernström

Att padel växer världen över och nu även kommer till Sunne kan innebära ett hot mot konkurrenter som tennis och squash.

Men Sunne Tennisklubb ser positivt på att två padelbanor byggs intill deras på Kolsnäs.

– Det är bara bra, nu blir det som ett racketcenter, säger ordföranden Claes Nordsäter.

I mitten av juni hoppas Monkey Padel AB att två padelbanor ska stå klara vid Kolsnäs motionscenter.

Jobbarkompisarna bygger padelbanor i Sunne och Torsby

Vad det kommer innebära för Sunne Tennisklubb som sedan tidigare har två utomhusbanor på samma ställe, återstår att se. Henrik Karlsson, Monkey Padel AB, berättade att de hörde av sig tidigt till Sunne TK om etableringsplanerna.

– De var positiva, det var absolut inte några hard feelings.

Den bilden bekräftas nu av Claes Nordsäter.

– Jag tror att all kompletterande idrott som går hand i hand är bra. Sedan kommer banorna ligga precis bredvid, det blir som ett racketcenter. Och det kan säkert gynna oss båda med logistik. Jag vill önska dem all lycka till. Vem vet, kanske blir det ett samarbete i framtiden, säger Claes Nordsäter.

Så här nära varandra kommer padelbanorna och tennisbanorna att ligga.
Så här nära varandra kommer padelbanorna och tennisbanorna att ligga. Foto: Fredrik Finnebråth

Han har själv testat padel flera gånger och förstår varför sporten är på stort uppsving i hela världen.

– Det är vansinnigt kul att spela. I min värld är tennis ännu roligare, men padel är ett bra alternativ.

Varför tror du att padel har blivit så stort?

– Jag har funderat mycket på det och tror att det är för att det upplevs som enklare än till exempel tennis. Vilket det är. Det är enklare racketar, felmarginalerna är mindre och bollen flyger inte iväg. Och även om man kan spela singel i padel så spelar de flesta dubbel. Jag tror att det kommer att bli den nya folksporten i Sverige, trots att det inte finns någon padelstjärna.

Han tror att en stor anledning till att tennisen inte är lika stor i Sverige i dag jämfört med tidigare har att göra med just det - avsaknaden av en fixstjärna.

– När Robin Söderling slog ut Rafael Nadal i Franska Öppna 2009 hade Sverige rekord i antal deltagare på inomhusbanor. Tennisen var jättestor. Men när Söderling försvann tappade sporten överlag. Man behöver en fixstjärna. Med framgång föds entusiasm runt om kring.

Nu laddar Sunne Tennisklubb för utomhussäsongen. Nästa vecka beräknas banorna på Kolsnäs vara färdiga.

– Tennisen är stor i Sunne och den är ju väldigt socialt distanserade, som är bra i dessa tider. Vi har många som spelar inomhus i Fryxellska och snart kommer vi i gång utomhus, med tennisskola under sommaren och tennisens dag. Samtidigt får vi vara försiktiga, säger Claes Nordsäter.

Artikeltaggar

Monkey padel ABPadelSunneSunne tennisklubbTennis

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.