Hoppa till huvudinnehållet

Avslöjar: Reidar Spets nära comeback i Sunne IBK

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Det mesta tyder på att Sunne IBK spetsar till truppen rejält i form av legenden Reidar Spets.
Det mesta tyder på att Sunne IBK spetsar till truppen rejält i form av legenden Reidar Spets. Foto: Karina Johansson

Han är en av Värmlands största innebandyprofiler och den som har gjort flest poäng av alla i Sunne IBK:s historia. Efter fyra säsonger i Åmotfors IF kan Reidar Spets nu vara på väg tillbaka.

– Det lutar åt det, säger 41-åringen.

Reidar Spets behöver inte någon större presentation. De som kan sin innebandy i Värmland vet att vad han har betytt, inte minst för Sunne IBK som han tillhörde under många år.

Inför säsongen 2016/17 lämnade han Sunne för spel i Åmotfors, som var närmaste geografiska lag för den Skotterud-bördige Reidar Spets.

Efter fyra säsonger i Åmotfors och 184 poäng kan det bli en comeback i Sunne IBK till hösten.

– Det är nära. Jag har en bit att åka, men jag är mycket i Sunne ändå. Klart att det lockar.

Han utvecklar vad det är som lockar.

– Spelet. De gamla lirarna är med igen nu, som jag vet vart jag har på planen. När Dawid Norell kom tillbaka under vintern lockade det ännu mer. De verkar ha ett bra gäng.

Senast Reidar Spets spelade i Sparbankshallen var i december, då Åmotfors mötte Sunne.
Senast Reidar Spets spelade i Sparbankshallen var i december, då Åmotfors mötte Sunne. Foto: Fredrik Finnebråth

Tillsammans med Dawid Norell och Andreas Svanberg öste Reidar Spets in poäng för Sunne IBK. Det gick så bra att trion fick smeknamnet "Firman". Till hösten kan det alltså bli nostalgi om återföreningen blir ett faktum.

– I Åmotfors har jag varit äldst i laget och spelat med massa ungdomar. Det har blivit ett lite annat spel för mig där, de har sprungit mycket och skjuter ofta. Jag har saknat väggspel som det blir mer i Sunne.

Reidar är nu 41 år men har fortfarande mycket kvar att ge.

– Jag har väl lite mindre fart men jag levererar nog ändå. Det har märkts i Åmotfors att motståndarna har stor respekt för mig. I nästan varje match tog de bort mig så gott de kunde. Får jag bara spela med rätt spelare blir jag farlig. Jag håller nog i trean i alla fall.

Hur väl känner du till dagens Sunne IBK?

– Ganska bra, jag kollade några matcher under den gångna säsongen. Sunne hade det lite tungt för några år sedan när de åkte ner i fyran. De har ett bra spel men saknar farten, tappar mycket på konditionen. Med mig blir det inte mer fart, men jag vet hur man tar ytorna, skrattar han.

Superkedjan, kallad "Firman" kan återförenas. Andreas Svanberg, Dawid Norell och Reidar Spets har magisk kemi tillsammans.
Superkedjan, kallad "Firman" kan återförenas. Andreas Svanberg, Dawid Norell och Reidar Spets har magisk kemi tillsammans. Foto: Karina Johansson

Reidar har saknat att spela för Sunne IBK.

– Ja, det är alltid en speciell känsla att gå in i Sparbankshallen. Det är en riktig hall med bra golv. När vi var uppe i division 2 var det också stort publikstöd.

Än är inget klart men enligt honom själv är det nära.

– Jag håller på och funderar på hur jag ska få ihop allt, men jag tror att det går bra. Det lutar åt att det blir Sunne, säger Reidar Spets.

Artikeltaggar

Andreas SvanbergDawid NorellDivision 3 Värmland HerrInnebandyReidar SpetsSunneSunne IBKÅmotfors IF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.