Hoppa till huvudinnehållet

Regeringen befarar fusk med permitteringar

Publicerad:
Finansminister Magdalena Andersson (S) befarar fusk med permitteringspengarna. Arkivbild.
Finansminister Magdalena Andersson (S) befarar fusk med permitteringspengarna. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

De nya reglerna om korttidspermitteringar innebär att företag kan slippa en stor del av lönekostnaden som då i stället tas av staten. När ansökningarna om att få ta del av detta nu öppnar befaras omfattande fusk, rapporterar Dagens Nyheter.

För att komma tillrätta med det får Tillväxtverket, som handlägger ansökningarna, hjälp med 100 handläggare från Skatteverket.

Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) kommer tillskottet eftersom man har fått indikationer på att det förekommer fusk med korttidspermitteringar.

– Det är visselblåsare som hör av sig, människor som ringer och berättar att de blivit tvingade att gå ner i permittering fast de fortfarande jobbar heltid, med hot om att annars bli uppsagda. Det är många separata visselblåsare som inte har med varandra att göra, säger Andersson till Dagens Nyheter.

Artikeltaggar

CoronavirusetDagens NyheterEkonomiMagdalena AnderssonSkatteverketTillväxtverket

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.