Hoppa till huvudinnehållet

Sunne: Fyra Ica-bostadsrätter sålda

Publicerad:
Här ser vi ett bildmontage över hur det skulle se ut när Ica-huset är byggt.
Här ser vi ett bildmontage över hur det skulle se ut när Ica-huset är byggt. Foto: Bildmontage: Ica Sunne

Fyra bostadsrätter ovanpå planerade Ica-fastigheten på Stora torget är sålda.

Ica har ett markanvisningsavtal för Stora torget fram tills i höst. Innan det kan bli en byggstart ska tjugo av de tjugofyra planerade bostadsrätterna på andra och tredje våningen vara sålda. Därför har Fastighetsbyrån, som fått i uppdrag att sälja bostadsrätterna, fått direktiv om att försöka få detta klart till början av sommaren.

Och försäljningen har börjat bra.

– Vi lade ut bostadsrätterna till försäljning sista fredagen i februari och måndag morgon såldes den första. Sedan har vi sålt ytterligare tre sista veckan. Så det går framåt, konstaterar mäklarassistent Sandra Nilsson.

Så här ser planlösningen för bostadsrätterna ut.
Så här ser planlösningen för bostadsrätterna ut. Foto: Karina Johansson

I onsdags var det informationsmöte där mäklare, Ica, Häggmarks och Fryksdalens sparbank fanns på plats för att presentera projektet och svara på frågor. Ett tjugotal intressenter dök upp och Sandra Nilsson berättar att det var ett positivt intresse.

– Det finns en del valmöjligheter och många av funderingarna handlade om åt vilket håll de skulle vilja ha bostaden vänd och på vilken våning. Många tycker att det är positivt med terrassen som en social punkt och majoriteten av intressenterna är 65 plus. De flesta har slutat jobba och bor i större hus eller på gårdar och vill ha ett lättare boende, berättar Sandra Nilsson.

Hittills är två tvåor och två treor sålda.

Maria Johansson och Sandra Nilsson, Fastighetsbyrån, gläds åt att fyra bostadsrätter i planerade Ica-bygget är sålda.
Maria Johansson och Sandra Nilsson, Fastighetsbyrån, gläds åt att fyra bostadsrätter i planerade Ica-bygget är sålda. Foto: Karina Johansson

Artikeltaggar

BostadsrätterIcaIca SunneNyheterSandra NilssonSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.