Hoppa till huvudinnehållet

Ica-bostadsrätterna läggs ut till försäljning

Publicerad:
Maria Johansson och Sandra Nilsson på Fastighetsbyrån visar upp ritningen för de 24 bostadsrätterna som ingår i Ica-projektet på Stora torget.
Maria Johansson och Sandra Nilsson på Fastighetsbyrån visar upp ritningen för de 24 bostadsrätterna som ingår i Ica-projektet på Stora torget. Foto: Karina Johansson

Ica-projektet tar ett stort kliv framåt när 24 bostadsrätter nu läggs ut till försäljning.

– Vi har relativt kort försäljningsperiod på oss, fram till sommaren, och 20 av dem ska vara sålda innan spaden sätts i marken, berättar Maria Johansson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Ica i Sunne har ett markanvisningsavtal för tomten på Stora torget, vilket löper ut under hösten och det är orsaken till den såpass korta försäljningstiden. Men Maria Johansson och mäklarassistenten Sandra Nilsson tror inte att det är negativt, utan att de har stora möjligheter att sälja 20 stycken under anvisad tid.

– Jag tror tiden gör att projektet hålls mer levande. Dessutom tror jag att Ica-butiken har stor dragningskraft, säger Sandra Nilsson.

– Och redan idag har vi en lista med intressenter. Men jag vill uppmana dem som inte skrivit upp sig på den att höra av sig till oss direkt. Vill man träffa byggherre och övriga parter som arbetar med projektet räknar vi med att ha ett informationsmöte under mars månad, berättar Maria Johanson.

Ica-butiken blir på bottenplan medan bostadsrätterna fördelas på andra och tredje plan. De består av tvåor och treor i storleken 52,7 - 85,4 kvadratmeter. Ovanpå butiken blir det en gemensam innergård och bostadsrätterna på andra våningen har dessutom egen uteplats mot innergården, samt balkong som är delvis inglasad, på andra sidan. Tredje våningen har en loftgång mot innergården samt samma typ av balkong på utsidan.

Efter många års stiltje byggs det just nu hyresrätter på tre platser i centrum men de blir inte konkurrenter till Icas bostadsrätter enligt Maria Johansson.

– Det är inte riktigt samma kundkrets som väljer en bostadsrätt eftersom du investerar i boendet. Priserna kommer att hamna mellan 1 750 000 kronor och 2 375 000 kronor, berättar hon.

Dessutom är intresset för bostadsrätter i Sunne stort just nu och har varit en tid. Där talar prisutvecklingen sitt tydliga språk.

– Det är stor efterfrågan och priserna har gått upp kraftigt de senaste åren och strax innan jul passerade en bostadsrätt slutsumman en miljon kronor för allra första gången. Detta gör att acceptansen för priserna har ökat, avslutar Maria Johansson.

Håkan Börjesson, som äger Ica tillsammans med sin bror Stefan, tycker förstås att det känns bra att ha kommit så långt med projektet.

– Det känns bra och spännande. Det är många faktorer som ska stämma för att vi ska kunna hålla tidsplanen. 20 bostadsrätter måste säljas och nu är det marknaden som avgör, berättar han.

Så här ser planlösningen ut på andra våningen. Här ser man också innergården som blir en gemensam yta för de boende.
Så här ser planlösningen ut på andra våningen. Här ser man också innergården som blir en gemensam yta för de boende. Foto: Karina Johansson

Artikeltaggar

Håkan BörjessonIcaMaria JohanssonNyheterSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.