Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt strömlöst och blåsigt i Värmland

Publicerad:
Reporter Kristofer Holmberg
Kristofer Holmberg
kristofer.holmberg@nwtmedia.se
Det är på söndagsmorgonen fortfarande starka vindar och hundratals strömlösa hushåll i Värmland.
Det är på söndagsmorgonen fortfarande starka vindar och hundratals strömlösa hushåll i Värmland. Foto: Johan Nilsson/TT

Det är på söndagsmorgonen fortfarande starka vindar och hundratals strömlösa hushåll i Värmland.

Vid 08-tiden var fortfarande över 400 av Ellevios kunder utan ström - främst i Grums, Filipstad, Årjäng och Arvika. Vid 11-tiden var den siffran nere under hundra.

Ellevio skrev följande på sin hemsida sent på lördagskvällen:

"Efter lördagens oväder har vi jobbat febrilt med att åtgärda strömavbrotten i Värmland. De allra flesta kommer att få tillbaka strömmen innan vi avbryter arbetet för nattvila ca kl 22. Vi räknar med att kvarvarande reparationsarbete blir färdigt senast lunch söndag".

Under lördagsdygnet noterades ett mycket stort antal larm gällande nedblåsta träd på de värmländska vägarna, men under natt mot söndag och tidig söndagsmorgon hade fallen lugnat ner sig. Det dröjde fram till 10-tiden innan Trafikverket rapporterade om det första - ett träd som fallit över och blockerade båda körfälten på länsväg 503 mellan Töcksfors och Årjäng.

Även tågtrafiken drabbades av vädret under lördagen men enligt SJ och Trafikverket förväntas trafiken gå enligt tidtabell till och från de värmländska stationerna under söndagen.

Även om de hårdaste vindbyarna har mojnat något så blåser det fortfarande friskt i länet - framför allt i de södra delarna. Men SMHI har dragit tillbaka sina varningar för hård vind för Värmland och områdena kring Vänern och vinden förväntas mojna allt mer under söndagen.

Hårda vinden ställer till problem – tusentals hushåll utan ström

Artikeltaggar

ArvikaEllevioFilipstadGrumsNyheterSMHIÅrjäng

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.